banner25

Altınşehir Tepe Camii İbadete Açıldı

Başakşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Altınşehir Tepe Camii dualarla ibadete açıldı. Klasik Osmanlı mimarisiyle inşa edilen camide, aynı anda bin kişi ibadet edebilecek.

Altınşehir Tepe Camii İbadete Açıldı
Başakşehir yeni ve modern bir ibadethaneye daha kavuştu. Altınşehir Tepe Eski Camii'nin yerinde Başakşehir Belediyesi'nin destekleri ve hayırseverlerin yardımları ile 22 ayda tamamlanan Altınşehir Tepe Camii, törenle ibadete açıldı.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, belediye başkan yardımcıları ile Altınşehir Tepe Camii Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akbaş katıldı.


3 cami daha ibadete açılacak


Törende konuşan Başakşehir İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan, on bir ayın sultanı Ramazan'ın öncesinde güzel bir günde bir araya gelindiğine dikkat çekerek şunları söyledi; "İlçemizde üç camimizin daha yapımı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde bu camilerimizin de açılışını yapacağız inşallah. Ne mutlu bizlere ki, bu sene Ramazan'da namazlarımızı, teravihlerimizi yeni camilerimizde hep birlikte eda edeceğiz. Cenab-ı Allah minarelerimizi ezansız, camilerimizi cemaatsiz, gönüllerimiz imansız ve Kuran'sız bırakmasın inşallah.

 

Kartoğlu: Hayırda yarışanlar olalım 

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da, cami cemaatine seslenerek, "Peygamber Efendimiz, 'Kim Allah'ın rızasını gözeterek bir mescit yaptırırsa, Allah da ona Cennet'te onun için bir ev yapar" buyuruyor. Rabbim bu camide emeği geçen tüm kardeşlerimin Cennet'te ev olmasını nasip etsin. Bundan sonrasında da hayırda yarışanlar olalım. Bu vesileyle Razaman-ı Şerifinizi şimdiden tebrik ediyorum" dedi.


Cami dualarla ibadete açıldı


Konuşmaların ardından Başkan Kartoğlu ve Müftü Pehlivan, beraberindekilerle birlikte 'Bismillah' diyerek dualar eşliğinde camiyi ibate açtılar. Fatih Camii İmamı Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an- Kerim tilaveti ile devam eden açılış programında İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da cemaatle bir süre sohbet etti. 

 

Kılınan İkindi namazının ardından vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi. 430 metrekare alan üzerine temeli atılan Altınşehir Tepe Camii, klasik Osmanlı mimarisiyle inşa edildi. Camide aynı anda bin kişi ibadet edebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35