banner25

Aliya İzzetbegoviç’in Torunları Başakşehir’de

Başakşehir Ramazan geceleri dolu dizgin devam ediyor. 5 farklı platformda kurulan etkinlikler yurt içinde ve yurt dışından pek çok sanatçıyı Başakşehirlilerle buluşturuyor.

Aliya İzzetbegoviç’in Torunları Başakşehir’de
Genci-yaşlısı pek çok vatandaşın aynı maneviyatı ve coşkuyu paylaştığı gecenin konukları; Saraybosna'da savaşın ardından 20 Bosnalı kadının kurduğu Kevser İlahi grubuydu.
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahibi olduğu geceye AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekillerinden Harun Karaca,  Ünal Kacır ve Başkan Yardımcıları katıldı.

Aliya İzzetbegoviç’in torunları Başakşehir’de

Milletvekili Ünal Kacır Başakşehirlilere hitaben yaptığı selamlama konuşmasında Başakşehir Belediye Başkanına teşekkür etti “Bende Başakşehirliyim, Ramazan etkinliklerini zevkle takip ediyorum. Herkesin evinde yiyeceği fazlasıyla var ama sokak iftarları birlikte aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşatıyor. Dün bu vatanı  birlikte kurtarmışsak, bu günde hep birlikte omuz omuza yukarılara taşıyacağız. Bizim için Bosna ayrı bir öneme sahip büyük komutan Aliya İzzetbegoviç’in torunlarını Başakşehir’de ağırlamak çok anlamlı” dedi.
Bosnalı kadınlara destek için kurulmuş olan Kevser İlahi Grubu, tanınmış Tasavvuf Müziği ve ilahileri Boşnakça seslendirerek, eserlere farklı bir yorum kattılar. Grubun türkçe okudukları ilahilerde vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Milletvekilleri Harun Karaca, Milletvekili Ünal Kacır ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konser bitiminde Bosnalı grubu Başkaşehirlilerle buluşturan Kevser Derneği Başkanı Mediha Dzakmic’e hat sanatı ile yapılmış bir tablo hediye etti. Toplu olarak çektirilen hatıra fotoğrafının ardından grup alkışlarla uğurlandı.

,“Yeni Nesili Namazla buluşturmalıyız”

Cemil Tokpınar, Abdullah Yıldız ve Doç. Dr. Kerim Buladı’dan oluşan Namaz Platformu, ibadetlerin misliyle karşılık bulduğu bu günlerde, namazın gereği ve usüllerince eda edilmesinin önemini Kayaşehirlilere anlattı.
Yaptığı konuşmada namaz kılmamanın zararlarına değinen Abdullah Yıldız “%99 müslüman olan Türkiye’de  ülkenin  % 75’i nin namaz kılmıyor olması çok büyük bir sorundur. Müslümanlar kaos, acı ve psikolojik rahatsızlıklar içersindeyse bunun sebebi namazsızlıktır. Namaz’ın zirvesi secde, süsü ise gözyaşıdır”diye ifade ederek, Namaz Platformu ile ilgili de bilgi verdi. Yıldız Kayaşehirlileri “Haydi çocuklar Cami'ye” kampanyasına destek vermeye çağırdı, yeni nesili, çocuklarımızı namazla buluşturmalıyız” dedi.
Kerim Budak  Kur'andan ayetler ve kıssa'larla süslediği konuşmasında “ İman ağacımız, her türlü şüphe ve tereddütten uzak olmalı, iman ağacımız sağlam olmalıdır. Yoksa meyvesi çürük olur. Namaz mütevazi olmayı öğretir”diye kaydetti

Konserler vatandaşların uğrak yeri oldu

Tasavvuf müziğinin usta icracılarından Ender Doğan, gönüllere dokunan parçalarını Gölet sahnesinde Bahçeşehirlilerle paylaştı. Tasavvuf Müziğinin seçkin örneklerini seslendiren sanatçı beğeni topladı.
Gecenin bir diğer konseri ise Şahintepe’de gerçekleşti.  Türk Halk Müziği’nin son yıllarda yetiştirdiği en özel seslerinden Necdet Kaya, türkü severlere coşku dolu bir gece yaşattı.
Güvercintepe/Altınşehir etkinlik alanında ise Ordu İli Çiftlik Beldesi Derneği etkinliklerihemşerileri biraraya getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35