banner29

Akıllı Evleri Bir de Böyle Görün

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firması Remax, yeni projesini Başakşehir Living Lab’da test etti.

Akıllı Evleri Bir de Böyle Görün
 Google Glass teknolojisini gayrimenkul sektörü ile birleştirmeyi hedefleyen proje Başakşehir Living Lab Merkezi’nde yer alan Akıllı Ev’de denendi.

 
Başakşehir Times Haber Merkezi


Remax Türkiye proje yetkilileri Akıllı Ev’de üzerinde optik bir ekran bulunan gözlük seklindeki giyilebilir bir bilgisayar olan Google Glass’ı gayrimenkul sektöründe kullanmak için proje geliştirdi. Firma teknoloji projesi için Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen gelecekte nasıl bir dünyanın bizi beklediğine dair örneklerin de yer aldığı Living Lab’ı seçti.  Proje tamamlandığında gayrimenkul kiralamak ya da satın almak isteyen vatandaşlar bu gözlük sayesinde oturdukları yerden gayrimenkulü tüm ayrıntıları ile görebilecek, sanal bir gezintiye çıkabilecek.

 

Kahve makinesinin istediğiniz zaman çalışmasından çamaşır makinesinin siz evde yokken işini bitirmesine kadar tek tuşla yaşayabildiğiniz Başakşehir Belediyesi Akıllı Ev örneğini çok beğenen firma yetkilileri Google Glass ile yapılan testi filme de aldı. Başakşehir Living Lab Halkla İlişkiler Müdürü Özge Şenöz, Remax Proje Genel Koordinatörü İnanç Elbizim’e Merkez ile ilgili bilgiler aktardı.

 

 ‘Living Lab ile İşbirliğimiz Devam Edecek’

 

Remax Proje Genel Koordinatörü İnanç Elbizim Başakşehir Living Lab ziyaretlerini değerlendirdi.  “Remax kurumsal bir gayrimenkul hizmetleri sunan bir kurum. Remax bu projesi ile teknolojiyi yakından takip edebilmeyi amaçlıyor.  Google Glass’ı kendi sektörümüzde kullanım alanlarını keşfedebilmek amacı ile yola çıktık. Böylece yeni teknolojilerin gayrimenkul sektörü ile birlikte gitmesini deniyor olacağız. Sektörde teknoloji daha da güçlü göstermeye başlayacak. Güçlendirilmiş, sanal gerçeklik kavramları gelişen internet hizmetleri ve geniş bir bantta kullanılmaya başlayacaktır. Bu içerik sunumlarından daha fazla faydalanıyor olacağız.”

 

Elbizim, Başakşehir Living Lab ile ilgili izlenimlerini ise şöyle aktardı, “Başakşehir Living Lab teknoloji konusunda bizimle işbirliği yapan yakın bir kuruluş. Bundan sonra da işbirliklerimizi geliştirerek artırıyor olacağız.”

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35