banner25

Ailede karakter eğitimi

Eğitimci-Yazar Mürşide Uysal, Başakşehir Belediyesi Bilgievi söyleşilerine katıldı. Başakşehirli kadınların ilgi ile dinlediği söyleşide Uysal, çocukların ahlaklı, özgüvenli ve kişilikli bireyler olarak yetiştirilmesinde aileye düşen sorumlulukları anlattı.

Ailede karakter eğitimi
Başakşehir Belediyesi Şahintepe Bilgievi’nde gerçekleşen programda Uysal şunları belirtti, “Anna Masala, diye bir İtalyan pedagog var, bu hanım Anadolu’yu karış karış gezmiş dolaşmış, Türkiye kültürünü araştırmış. Gezileri sonunda yazdığı kitapta, siz Türkler hazine sandığının üzerine oturmuş dilencilere benziyorsunuz diyor. Bizim değerlerimiz var, inandığımız insan Peygamber Efendimiz (s.a.v) zaten herkesin ortak bir örneği, bunun haricinde Mevlana’mız var, Yunus Emre’miz var, Hacı Bayram Veli’miz var. Psikolojik olarak sağlam, değerlerine sağlam, güçlü bir bireyler olursak o kadar toplumun kalitesini yükseltiriz.”
 
‘Amacımız önceliklerimizi bir sıraya koymak olmalı’

Manavdan meyve alırken bile çürüklerini almak istemediğimizi belirten Mürşide Uysal, çocukların yetiştirilmesinde ailenin önemini anlattı, “ İnsan evladının içerisinin çürük ya da sağlam yapacak olan biz aileleriz. Onların topluma sağlam bireyler olarak katılmalarını sağlamamız gerekiyor. O halde büyük iş anne, babalara düşüyor. Hepimizin işleri var, hiç kimse çok rahat değil, bir amaç hayatın bir gayesi hepimizin üzerinde. Amacımız önceliklerimizi bir sıraya koymak, benim önceliklerim neler? Evlatlarımıza eşimize değer verirken önce kendimize değer vermeliyiz. Çünkü biz kendimizi sevmezsek, kendimize saygı duymazsak, kendimizi beslemezsek, kendimizi ruhen sağlam tutmazsak onlara faydalı olabilir miyiz? Hayır olamayız. Önce kendimizi tanımak sonra çocuğumuzu tanıyıp, potansiyelini keşfetmeliyiz. Bazı çocuk daha içe dönüktür bazı çocuk daha dışa dönüktür bazısı hiç konuşmaz ama bir şeyler kurcalamayı sever, kimisi giyim kuşamla daha fazla uğraşır kimisi kitap kurdudur. Herkes her şeyi yapamaz ama herkes bir şeyi çok iyi yapabilir. En problemli çocuklar aslında doğru yetiştirilirse çok iyi olacaktır. Kötü yetiştirilirse de kötü olacaktır.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35