banner29

Ailede Huzur İklimi

Başakşehir kültür etkinlikleri kapsamında Bilgievleri’nde düzenlenen söyleşilerin bu haftaki konuğu İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut idi.

Ailede Huzur İklimi
 Şahintepe Bilgievi'nde huzur dolu bir aile hayatını Ayet, Hadisler ve Peygamberimiz’in (S.A.V.) hayatından kesitlerle anlattığı sohbetinde aile hayatına dair huzur ve mutluluk formülleri verdi.

 

İnsanın yuvası dünyada ya cennetidir ya da cehennemidir


Son dönemlerdeki en büyük problemimiz, istatistiki bilgilerle de sabitlenmiştir son kalemiz yuvamız ve oda tehdit altında diyerek üzüntüsünü dile getiren Ahmet Bulut,” Boşanma oranları ciddi boyutlara ulaştı. Sevgililer diye kutlanan ticari kaygıların olduğu günde bile evlenenlerden çok neredeyse boşanan insanlar vardı.  İnsanlar bir ömür boyu mutlu bir şekilde yaşama imkanları varken hayatı birbirlerine cehennem edebiliyor. Sevgili Peygamberimizin diliyle söylenirse insanın yuvası dünyada ya cennetidir ya da cehennemidir. Elde edinceye kadar kadınlarda rol yapar, erkeklerde. Erkeklerin maskesi elde ettiğinde, kadınların ise çocuğu olduğunda düşer. Bunu bana bir hocam söylemişti ve ilk duyduğumda fazla abartılı gelmişti. Bizlerin yetiştiği dönemde insanlar en fazla ikiyüzlüydü ama şimdi sosyal medya sayesinde insanların kaç yüzlü olduklarını bilemiyorsun. Maskelerimiz artık o kadar çok ki bir türlü kendimiz olamıyoruz” dedi.

 

Ne kadın ne de erkek birbirinden üstündür


Dünyada her şeyiniz olsa ama bir eşiniz olmaz ise o hayat size emin olun zindan olur diyerek sohbetine devam eden Ahmet Bulut, ”Allah bizleri kadın ve erkek olarak iki farklı cinsten yaratmıştır. Üstünlüğümüz ne erkeklikte ne de kadınlıktadır. Üstünlüğümüz Allah’a karşı sorumluluğumuzu yerine getirebilmektir. Yıllarca erkek egemen bir toplum olduğumuz için suçlanan hep kadınlar olmuştur. Anadolu’da hala bir kadın erkek çocuk doğuramıyorsa fatura kadınlara kesilir. Halbuki ilmen biliyoruz ki bir çocuğun cinsiyeti erkekteki hücrelere bağlıdır. Sevgili Peygamberimizin neslini bile Hz. Fatıma Anamız sürdürmüştür. Kız çocuklarımızın diri diri yakıldığı bir dönemde kızı içeriye girdiğinde ayağa kalkarak yerini veren bir insan Hz. Peygamberimiz. Günümüzde kaç tane baba bunu yapmaktadır. Müslüman olduğumuzu söylüyoruz ama nasıl bir Müslüman olmamız gerektiğini bilmiyoruz. Maalesef insanlarımız Sevgili Peygamberimizin yolunu bilmeden ilerlemektedir” dedi.

 

Söyleşide erkek katılımcılara bir tavsiyede bulunan Ahmet Bulut eve gitmeden önce hanımlarınıza birer çiçek alarak gönüllerini hoş edin dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35