banner25

Aile içi iletişimde 3A modeli konuşuldu

Başakşehir Belediyesi Bilgievi Söyleşilerine katılan Sosyal Hizmet Uzmanı Fatih Kılıçaslan ‘Aile içi iletişimde 3A modeli’ni anlattı.

Aile içi iletişimde 3A modeli konuşuldu
Altınşehir Bilgievi’nde gerçekleşen söyleşi programında konuşan Fatih Kılıçaslan, Aile içi iletişimde 3A modeli’ üst başlığında sağlıklı diyaloga dayalı bir aile hayatının tesirinde yeni yöntem ve uygulamaları ilçe kadınları ile paylaştı.

‘Gelişim çocuk için oldukça zor bir süreçtir’

Kılıçaslan konuşmasında şunları dile getirdi, “Anneler, babalar çocuklarının gelişim dönemlerinde ciddi sorunlar yaşıyorlar. Çocukları uyum sorunları, davranış sorunları gösteriyor ve gelişim çocuk için oldukça zor. Hem ilk yılları hem de ergenlik yılları anneler ve babalar birçok zorluklarla karşılaşıyorlar. Karşılaştıkları sorunları da nasıl çözebilirler noktasında da yayınlanmış bir kitabım var. Başakşehir Belediyesine böyle bir buluşmayı sağladığı için teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla burada uzmanların desteğini almanız yanınızda uzmanların olması uzmanların bilgisi ve tecrübelerinden yararlanmanız gerçekten çok önemli. Gerçekten destek alınması gereken bir dönem, sürekli de sürdürülebilir aile desteğini kamu kurumlarıyla belediyelerle sizlerin bu sorularınızla baş edebilmenizi sağlamak. Umarım bu çalışmamızda sizlere faydalı olur.”

Türk toplumunun diğer toplumlarla farkını aileleri ile ortaya koyduğunu belirten Kılıçaslan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Aile eğitim kurumu, bakım kurumudur. Anne babalarımızın zor zamanlarında yanında olmalıyız. Biz aile kurumunu çok önemsemeliyiz. Aile kurumunu sağlıklı sürdürebilmek daha da önemlidir. Anne baba bütünleşmeli zorlukları birlikte göğüslemelidir. Yoksa bu çözülme çocukları etkiler davranış problemlerine yol açar. Ruhsal problemler ortaya çıkar. Bizim aileyi desteklememiz güçlendirmemiz gerekiyor. Babalar da anneler kadar önemlidir. Mutlaka bu ülkede çocukla ilgili eğitimlere babaları da dahil etmeliyiz. Babalar eşlerinin zor yüküne ortak olmalıdır.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35