banner29

Ağız ve diş sağlığı seminerleri başladı

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçe okullarında gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme seminerleri başladı. ‘Sağlıklı nesiller, mutlu yarınlar’ projesi kapsamında hayata geçirilen seminerlerde bu sene 8 bin öğrencinin eğitim alması hedefleniyor.

Ağız ve diş sağlığı seminerleri başladı
Sağlıklı bir nesil yetiştirmek adına Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’müm İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleri düzenlenen seminerlere ilçe okullarının 4. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. 22 ilköğretim okulunda gerçekleştirilecek olan seminerler üç ay sürecek. Mart ayı itibari ile başlayan seminerler 1 Haziran’da tamamlanacak.
 
Güvercintepe Tepe İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleşen ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme semineri Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli Ataner Bozkurtlar tarafından verildi. Bozkurtlar, okul öğrencilerine sağlıklı beslenmenin önemini anlattı, ağız ve diş bakımın önemini, doğru diş fırçalama yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi.
 
Öğrenciler tiyatro oyunu ile öğrendiklerini pekiştirdi

Eğitimin sonunda Hacivat- Karagöz Tiyatro oyununun da yer aldı. Öğrenciler öğrendiklerini eğlenceli bir şekilde pekiştirme imkanına kavuştu. Seminer sonunda tüm öğrencilere hijyen sertifikası verildi ve diş macunu, diş fırçası hediye edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35