banner29

7’den 70’e Başakşehirli, Maratona katıldı

16 Kasım 2014, Pazar günü koşulan Vodafone İstanbul Maratonu’na katılan Başakşehirli sporcular Güvercintepe Spor Parkı’nda madalyalarını aldı.

7’den 70’e Başakşehirli, Maratona katıldı
 5 yaşında sporcularında yer aldığı Maratona katılan Başakşehirliler arasında en dikkat çeken isim ise 81 yaşındaki Yılmaz Özen oldu. Spor parkında madalyasını alan Özen, amacının farkındalık oluşturmak olduğunu, belirtti.

 

‘Sporun yaşı ve engeli yok’

 

Hayatını spora ve gençlere sporu sevdirmeye adamış bir sporsever olan 81 yaşındaki Yılmaz Özen hikâyesini şöyle anlatıyor; “Makine yüksek mühendisiyim. Avrasya Maratonu’na katılmamım bir nedeni kendimi denemek bir nedeni de sporun her yaşta yapabileceğini ispat etmek ve farkındalık oluşturmak. Avrasya Maratonu 8 yıl gibi kısa sayılabilecek sürede Dünya spor camiasında kendine hatırı sayılır bir yer edinmiş durumda. Böyle bir organizasyonda bulunmak benim için heyecan verici. Çok şükür bu sene de parkuru tamamlayabildim. Mesleğim sebebiyle iş seyahatleri dışında gönül verdiğim Dağcılık sporunun gereği olarak güzel yurdumuzu karış karış dolaştım ve zirvelere ulaşma gururuna nail oldum. Emekliliğimde denizcilik sektöründe çalıştım. Bakanlık kursları tamamlayıp yat kaptanı oldum. Bakanlıktan daha çok denizciye ihtiyaç olduğunu öğrendiğimde çevremdeki gençlere deniz sevgisini aşılayabilmeyi bir milli görev edindim. Dağcılığı da Trekking düzeyinde gençlerle birlikte devam ettirmeye çalışıyorum. Denize tekrar açılabilmek için idmanlarıma devam ediyorum. Karınca misali son nefesime kadar görev üzere yaşamaya devam edeceğim inşallah. İnsanlara tavsiyem sporun yaşı veya engelinin olmadığını bilsinler. Çünkü ben yaşıma ve engelime rağmen hala varım diyebiliyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35