banner25

6200 Öğrenciye Çevre ve Geri Kazanım Eğitimi

Başakşehir Beldiyesi'nin çevre bilincini artırmak adına ilçe okullarında gerçekleştirdiği Çevre ve Geri Kazanım Eğitim Seminerleri son erdi.

6200 Öğrenciye Çevre ve Geri Kazanım Eğitimi
2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Çevre ve Geri kazanım eğitim seminerinin sonuncusu Prof. Dr. Ahad Andican Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Eğitimlerde, Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarından Çevre Mühendisleri Serap Akıncı ve Gökçe Çebi, öğrencilerin evlerinde ve okullarında geri dönüşümü sağlanabilecek atıkları,  evsel olanlardan ayrı olarak biriktirmelerinin önemini anlattı.
 
6200 öğrenciye eğitim verildi

Önümüzdeki yıllarda devam edecek olan eğitimler kapsamında 2013-2014 eğitim öğretim yılında 6200 öğrenciye çevre ve geri kazanım eğitimi verildi. 2009- 2014 arası eğitim verilen öğrenci sayısı ise 32.164 oldu. 
 
Eğitimde İstanbul’un günlük 15 bin ton, yıllık yaklaşık 5 milyon tona ulaşan evsel atığı bulunduğunu belirten Çevre Mühendisleri, ülkemizde toplanan evsel atıkların Avrupa ülkesinin atığından daha fazla olduğunu belirterek katı atıkların bir kısmının geri dönüşümü mümkün ambalaj atıkları olduğunu belirtti. Seminerde, ambalaj atıklarının toplanması, ayrıştırılması, Geri dönüşüm ve Başakşehir Belediyesi'nin atık ve çöp toplama yönetimi hakkında da bilgiler verildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35