banner29

60 yaş üzeri tefsir öğrencilerine ilim tacı

BAKMER, tefsir derslerine başladığından bu yana emek vererek devam eden 60 yaş üzeri öğrencileri taçlandırıldı.

60 yaş üzeri tefsir öğrencilerine ilim tacı
 İlçe Müftülüğü’nün çalışmaları kapsamında ilçede yaşayan yaşlıların gönüllerini hoş etmek, hatırlamak adına başlattıkları çalışmanın bir parçası olan taç takma töreni, Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi’nde (BAKMER) gerçekleşti.


BAKMER’de, Eylül ayından bu yana her Cuma, 12.00-13.00 saatleri arasında, Başakşehir Müftülük görevlisi Uzman Vaize Ayşe Güler tarafından tefsir dersleri devam ediyor. Günün sohbetinin ardından derse bir süre ara veren Vaize Ayşe Güler, tefsir öğrencilerinden 60 yaş üzeri olan ve yorulmadan, yaz kış derslere devam eden yaşlılara ilim taçlarını taktı.


Bu taç kıyamet gününde size cennete giderken şefaat etsin diyen Vaize Ayşe Güler;” Ayetlere, derslere koşarak geldiniz. Kuran’la yaşayan insanlara Kuran şefaat edecektir ve cennete giden yolda bir ışık olacaktır” diyerek öğrencilerin tek tek taçlarını taktı.


Kızından annesine ilim tacı


Tefsir derslerine devam eden Fatma Albayrak tacını kızı Vaize Ayşe Güler’den aldı. Böyle duygulu bir anı kızıyla paylaşmanın mutluluğunu ifade eden Albayrak; boşlukta gibiyim bu günleri gördüğüm için çok mutluyum ifadelerini kullandı.


73 yaşındaki Fatma Ustaoğlu’da bıkmadan tefsir derslerine devam eden öğrencilerden. Ustaoğlu,” Çok şükür bu yaşımda böyle imkanlarla karşılaştım. Çok duygusal bir an yaşadım, inşallah Allah katında da yaptıklarımız kabul olur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35