banner29

5.Etap Site sakinleri rahatsız

Bir yıl görev yapıp Sitelerin yönetimini sakinlere teslim etmesi gereken KİPTAŞ ve Boğaziçi Yönetim A.Ş.6 yıl önce ikamete açılan 5.Etap site yönetimini halen yönetiyor olması site sakinlerini rahatsız etti...

5.Etap Site sakinleri rahatsız

İBB.iştiraki olan KİPTAŞ 6 yıl önce 5.Etap’ta yaptığı 11 site 160 ile 180 arasındaki blok tan oluşan 5.000’a yakın konutun satışını yapmıştı. Kat Mülkiyeti Kanuna  göre blok ve site yöneticileri oluşturulana kadar Boğaziçi Yönetim A.Ş. bir yıl sürecek olan geçici bir yönetim olduğunu site sakinlerine deklare etmişti.

Ama makamlar rahat geldiği için 6 yıl geçtiği halde hiç bir kimse 5.Etabın yönetimini site sakinlerine teslim edelim dememesi de çok manidardı. 

Başakşhir Times Haber Merkezi

Bir sene sonra site sakinlerine teslim edilecek olan yönetim halen KİPTAŞ iştiraki olan Boğaziçi Yönetim A.Ş.de.
 
Kanunlar gereği bir yıllık geçici yönetimden sonra site sakinlerine devredilmesi gereken site yönetimi bir türlü bu çalışmayı yapmadı. Boğaziçi Yönetim A.Ş.nin yapması gereken işi yapmamasından dolayı Kalamış site sakinlerinin öncülüğünde başlatılan çalışma tüm site sakinlerinden destek gördü.
 
İnisiyatifi ele alan site sakinleri toplantı üstüne toplantı apıyorlar. Başaşehir Times Gazetesi olarak kısa bir süre önce Başak Sofrasında yapılan toplantıya katıldık site sakinlerinin yönetime kızgınlığı had safhadaydı.

Oluşturdukları basakforum.org sitesi ile haberleşme ve duyurularını yaparak organize olan site sakinlerinin hedefi kısa sürede tüm bloklarda temsilci seçmek.

Sonrada site yöneticilerini seçerek onların içinde kendilerini yönetecek ve otopark,güvenlik ve aidat konularına el atacak yönetimi iş başına getirmek adına kolları sıvadıklarını söylediler.

Boğaziçi konut yöneticilerine Arap baharı benzetmesi

Site yönetimlerinin demokratik bir şekilde yönetilip hesap verilebilir hale gelmesi için organizasyon heyeti kuran İnşaat mühendisi İsmail Ceylan,Mustafa Petek ve Salih Kendir amaçlarının kimseyi suçlamak veya bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduklarını ifade ederek gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’e rahatsızlıklarını anlattılar.
İsmail Ceylan,  Site yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Çolak’la yapmış olduğumuz toplantıda Ortadoğu da Arap liderleri  halkın beklenti ve isteklerine cevap verecek yönetim anlayışı sergilemedikleri için bir çoğu Halkın Başlattığı Arap baharı ile yıllardır değişime direnen liderlerini yönetimden uzaklaştırdılar dedi.Dolayısı ile sizinde kat mülkiyeti kanununa göre görev süreniz maksimum bir yıl olduğundan geldiğimiz bu 6. Yılda genel kurul çağrısı yapmanızı duyarlı site sakinleri istemektedir. Bunu yapmadığınız takdirde demokratik haklarını talep edeceklerini ifade ettik.demiştir.

Demokratik haklarımızı kullanmak istiyoruz

İsmail Ceylan,Amacımız kimseyi kırmadan, hedef göstermeden site sakini sıfatıyla hakkımız olan yönetme ve yönetilme kültürünü birlikte yaşamaktır.
 
Tapuda var olan bir nevi site yönetim anayasasının (yönetim planın) içtenlikle demokratik bir biçimde işler hale gelmesi gerekir. Düşünün ki bir bütçe yapılıyor ve siz bu bütçeye itiraz edemiyorsunuz.Çünkü ortada seçilerek gelinmiş bir temsilciler kurulu ve yönetim kurulu yoktur. Dolayısı ile bütçeye itiraz etmiş olsanız ya muhatap olmayacaklar yada temsilciler kurulunun görev yetkisini vekaleten üstlenen Atanmış Geçici Yönetim Kurulu karar vererek ret etmektedir.

Oysa seçilmiş Yönetim kurulu olsa idi Temsilciler kurulunda görüşülüp karara bağlanacaktı.

İsmail Ceylan Organizasyon hareketinin bu çalışmalarından sonra Başakşehirlilik ve komşuluk ilişkilerinin geliştiği,seçilecek yönetimin atanmış yönetimden daha iyi çalışacağını nedeni ise kafalarının arkasında sürekli seçim gündemi olacağını ifade etmektedir.

Site sakinlerinin
www.basakforum.org web sayfasının ziyaret edilmesi istenmektedir.

İsmail ceylan
Organizasyon heyetinin bu çalışmaları ve seçim gündemi ile ilgili daha etkin biçimde  5. Etap sakinleri ile iletişim sağlamak adına oluşturdukları siteye girmelerini ve de bu konuda destek ve düşüncelerini paylaşmalarını rica etmektedir.

Sağlıklı genel kurul olabilmesi için her blok malikinin bloğuna sahip çıkması ve içlerinden birinin blok temsilcisi seçilmesini arzu etmektedir. Bu süreçte site sakinlerine,parolamız “Bloğuna sahip çık” diye duygularını bizimle paylaşmıştır.
 
Boğaziçi yönetim A.Ş.patron olan site sakinlerini muhatap almıyor iddiası

Mustafa Petek
 yaptığı açıklamada bir süre önce rahatsızlıklarını ifade edebilmek adına sitelerin yönetimini üstlenen Boğaziçi Konut A.Ş.yetkileri ile görüşmeye gittikleri zaman kimsenin kendilerini muhatap almadıklarını ifade ederek bu durum üzerine
Organizasyon heyeti kurmaya karar verdiklerini ifade etti.

Site sakinlerinin en önemli sıkıntıları

*Güvenlik zafiyeti had safhada
*Otopark sıkıntısı ciddi olarak kendini hissettiriyor
*Aidatların nerelere harcandığını detaylı olarak bilmiyoruz diyen organize heyeti blok yöneticisi ve site yöneticisinin seçilmesi halinde bunlarında Etabı yönetecek olan yönetimi belirlemesi halinde burada demokrasinin işlediğini gösterir dedi.

Organizasyon heyeti işçi patronu tanıyacak diyerek tepkilerini ortaya koydular

İsmail Ceylan,Mustafa Petek
ve Salih Kendir’in öncülük ettiği heyet yaptıkları açıklama da yaptıkları çalışmanın KİPTAŞ tarafından yapılması gerektiğini ifade ederek mademki 6 yıldır onlar gidişattan memnun ve yapmaları gereken çalışmayı yapmıyorlar o zaman buraların gerçek sahipleri olan bizler elimizi taşın altına koyarak bizleri yönetecek yönetimi kendimiz seçeceğiz dediler.

Mustafa Petek ise şunların bilinmesini ifade etti

6 yıldır geçici yönetimin görevi olduğu halde demokratik kanalları oluşturmamış hatta tıkamıştır. Bir vesayet yönetimi kurmuştur. Asıl işveren konumunda olan site sakinlerini muhatap almama aymazlığına düşmüştür. Bizim gibi kanaatkar insanları harekete geçirmek zorunda bırakmasının düşünülmesi gereken bir konu olduğunu hatırlatmak istiyorum dedi.

Salih Kendir ‘de 11 site sakinlerini oluşuma destek vermeye davet etti

Yola çıkmalarındaki en önemli nedenin yönetim zafiyeti olduğunu ifade eden Kendir eğer şu an ki sitelerimizi yöneten Boğaziçi Konut A.Ş, otopark,güvenlik, temizlik ve diğer çalışmaları layıkı ile yapsaydı kanuni hakları olmamasına rağmen site sakinleri olarak bu oluşumu başlatmamış olabileceklerini ifade ederek yola çıkmalarının tek nedeninin ihtiyaçtan kaynaklanan bir durumun yaşanıyor olması olduğunu söyledi.

Salih Kendir 5.Etap’da bulunan 11 site 160 veya 180 civarında blok ve 5.000‘e konut sahibinden kendilerini ilgilendiren böyle önemli bir konuya daha duyarlı yaklaşmalarını isteyerek bloklarında sorunları ile ilgilenebilecek yöneticiler istediklerini söyledi.

Haber : İstanbul Tims Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35