banner29

30 Bin Öğrenciyle Ücretsiz Sağlık Taraması

Başakşehir Belediyesi’nin ilkokullarda başlattığı ‘Genel Sağlık Taramaları’ çalışmaları kapsamında 30 bin 218 öğrenci ücretsiz sağlık taramasından geçirildi.

30 Bin Öğrenciyle Ücretsiz Sağlık Taraması
 Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe geneldeki ilkokularda çocukların sağlık sorunlarının önceden tespit edilmesi, teşhis ve tedavi konusunda gereken önlemlerin alınması ve hastalık tespit edilen öğrencilerin tedavilerinin yaptırılması için başlattığı “genel sağlık taramaları” çalışmalarını tamamladı. 
23 okulda sağlık taraması yapıldı 
Güvercintepe Tepe İlköğretim Okulu’nda başlayan sağlık taramalarında, eğitim-öğretim yılı boyunca 23 okulda öğrenciler kontrollerden geçirildi. Öğrencilerin eğitim hayatlarını etkileyecek sağlık sorunlarını en aza indirmek için yapılan taramalarda, öğrencilerin göz, diş ve genel muayeneleri yapıldı. Taramalarda ağız ve diş sağlığının önemi de vurgulanırken, çocuklara teşvik amaçlı diş fırçası ve macunu da hediye edildi.
30 bin 218 öğrenciye ücretsiz sağlık taraması 
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı doktor, hemşire ve görevlilerinden oluşan ekibin gerçekleştirdiği çalışmalarda, 30 bin 218 ilkokul öğrencisi genel sağlık taramasından geçirildi.  
5 bin 588 öğrencinin tedavi olması sağlandı  
Muayeneler sonucunda rahatsızlıkları tespit edilen öğrenciler, daha kapsamlı tedavi imkânlarına sahip hastanelere gönderildi. Görme bozukluğu, ağız ve diş sağlığı hastalıkları ile genel hastalıkları tespit edilen 5 bin 588 öğrencinin tedavi olması sağlandı. 
Yeni eğitim sezonunda da devam edecek 
Daha mutlu ve daha sağlıklı nesiller için çocuklara özel bir önem verdiklerinin altını çizen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Onların daha sağlıklı bireyler olarak hayata hazırlanması için eğitimden spora, kültür-sanattan sağlığa kadar her alanda tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Çalışmalarımız arasında önemli bir yere sahip olan ücretsiz genel sağlık taramalarımızı, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde de devam ettirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35