banner29

3. Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi başladı

Başakşehir Belediyesi, 3. Uluslararası Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresine katıldı.

3. Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi başladı
Bu sene 3.sü düzenlenen Uluslararası Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi yurt içinden ve yurt dışından 300 ‘ün üzerinde akademisyenini ve spor eğitimi alan öğrenciyi ağırlıyor. 23 Ekim’de başlayan kongre 25 Ekim’e kadar Marmara Üniversitesi, Beden Eğitimi Yüksek Okulu, Anadolu Hisarı Kampüs’ünde devam edecek.

Başakşehir Belediyesi’nin ana destekçiler arasında olduğu kongrede, Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü de bir stant ile yer aldı. 300’ün üzerinde kayıtlı katılımcısı olan kongrede Başakşehir Belediyesi kendi standında, ilçede spor alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Spor alanında çalışan kişileri spor psikolojisi konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan kongrede davetli konuşmacıların sunumları yanında, 110 civarında poster ve bildiri sunumları ve atölye çalışmaları yer alıyor.

‘Spor psikolojisinin yerini genişletmek istiyoruz’

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Veysel Küçük, kongre ile ilgili şu bilgileri paylaştı, “ Egzersiz ve Spor Psikolojisi alanı ülkemizde yeni gelişme olan bir alan. Biz sporun genelde görünen boyutu ile ilgileniyoruz. Sporcuların, antrenörlerin, yöneticilerin duygu ve düşünceleri pek fazla dikkate almıyoruz. Avrupa bu konuda bizden daha önde. Bizlerde nitelikli spor eğitimi vermek için bu kongreyi düzenledik. Kongrenin ilki Mersin’de, ikincisi İzmir’de yapılmıştı. 14 yıl sonra üçüncüsü İstanbul’da yapılıyor. Spor bilimlerinin dar bir alanında olduğu için katılımız çok yüksek. Konferansın sonunda spor eğitiminde spor psikolojisinin yerini genişletmek istiyoruz. Eğitimcilerin algısını yükseltmeye çalışıyoruz. “  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35