banner32

29 Ekim Başakşehir’de Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Başakşehir’de coşkuyla kutlandı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Bugün, bu coğrafyada yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

29 Ekim Başakşehir’de Coşkuyla Kutlandı
 Cumhuriyet’in ilanının 96. yılı münasebetiyle 28 Ekim'de Bahçeşehir Tören Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başlayan etkinlikler, 29 Ekim'de Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ve Başkan Kartoğlu’nun tebrikleri kabulü ile devam etti. Tebrikat töreninin ardından Bahçeşehir Tören Alanı’nda gerçekleştirilen kutlama programına; Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. 

Halk oyunları gösterileri alkış topladı

İlçe Kaymakamı Turan’ın konuşmasının ardından lise öğrencilerinin halk oyunları ve jimnastik gösterileri ilgiyle izlendi. Programda ayrıca ilçe genelindeki okullarda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarına katılan ve derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Kutlama programı geçit töreni ile sona erdi.

Fener alayına büyük ilgi

Başakşehirliler, 29 Ekim akşamı ise Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Hizmet Binası önünde buluşarak bando gösterisini izledi. Coşkulu kalabalık daha sonra kortej halinde Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’ne yürüdü. 

“Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır”

Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki kutlama programında coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Yasin Kartoğlu, “İstiklal Harbi'nin zafere ulaşmasında ve yeni devletin kuruluşunda görev üstlenen tüm kahramanları saygıyla yad ediyorum. 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bugün, bu coğrafyada yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.” diye konuştu. 

Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı 

Bahçeşehir Süleyman Demirel İlkokulu 3 A sınıfı öğrencilerinin konser öncesinde işaret dili ile okudukları İstiklal Marşı seyircilerden büyük alkış topladı. Salonu dolduran Başakşehirliler, Bahçeşehir Musiki Derneği Korosu’nun seslendirdiği Yemen Türküsü, Fikrimin İnce Gülü, Çanakkale Türküsü gibi parçalara eşlik etti. Konser, 10. Yıl Marşı’nın hep bir ağızdan coşkulu bir şekilde söylenmesiyle sona erdi.

29 Ekim videosu Türkiye gündeminde! 

Öte yandan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun sabah saatlerinde sosyal medya hesaplarında paylaştığı 29 Ekim videosu kısa sürede yüz binlerce izleme sayısına ulaşarak Türkiye gündemine girdi. Başakşehir Müzik Akademisi öğrencilerinin bir AVM’de icra ettikleri “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısının yer aldığı video paylaşım rekorları kırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35