banner29

28 Şubat süreci "28" oyunu ile anlatıldı

Postmodern darbe olarak adlandırılan " 28 Şubat” sürecinde yaşananları konu edinen "28" oyunu Başakşehirli izleyiciyle buluştu.

28 Şubat süreci
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir’in yaptığı tiyatro oyununa katılım ücretsizdi.
 
Sanat 3 Atölye tarafından sahnelenen oyunun yönetmenliğini Sami Gülbaba yaptı. Tek perdelik oyun, 28 Şubat sürecini sosyolojik ve felsefi bir zeminde sahneye taşıdı. Bu günün gençlerine tüm sürecin haritasını çizerek anlatan 28, Üniversiteler de başörtülü gençlere yapılan baskıyı, o günlerde öne sürülen irtica, şeriat mevzularına da değiniyor.
 
Alkışlarla son bulan oyun sonunda Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, yönetmen Gülbaba ve ekibine teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Başakşehir Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür eden Yönetmen Sami Gülbaba, “28 Şubat döneminde yaşanan pek çok acı var. Biz 28 Şubat sürecinde yaşananların yalnızca bir kesitini anlatabildik. Sizler bu dönemi derinlemesine inceleyin ve çocuklarınıza unutturmayın” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35