banner29

28 Şubat Sergisi devam ediyor

İnanca ve özgürlüğe karşı darbe paneliyle açılışı gerçekleşen 28 Şubat fotoğraf sergisi Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Sergi Başakşehirli öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

28 Şubat Sergisi devam ediyor
 Türk siyasi tarihinde verasetçi yönetim ve milli iradeye yönelik bir darbe girişimi olan 28 Şubat sürecini fotoğraflarla yeniden gözler önüne seren fotoğraf sergisi 8 Mart’a kadar devam edecek.

‘Açık veya kapalı olmak değil, kadınlık gururu’

Fotoğraf sergisini gezen öğrenciler sergiyle ilgili duygularını paylaştı.

Zülal Arslan: “Sergiyi gezdikten sonra yapılanların çok büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. O zamanlarda bağımsızlığı savunarak bağımsızlığın kabullenilmediği bir anlayış hakimmiş. Şuan ki yönetimle düzenin daha adaletli ilerlediğini düşünüyoruz ve bir daha böyle şeyler yaşanmamasını diliyoruz.”

Nergis Parlak: “Ben 9. Sınıf öğrencisiyim. 28 Şubat süreci çok büyük bir haksızlık. Demokrasi adına hiçbir şey yokmuş. İnsanlar başörtüsü yüzünden resmen eziyet çekmiş. Belki de bu sayede şimdi başörtümüzle rahatça okuyup her alanda var olabiliyoruz. Onlar için çok büyük bir imtihan olmuş inşallah ki böyle olayları bir daha yaşamayacağız.”

Hüsnanur Selçuk: “Sergiyi çok beğendim. O zaman henüz doğmamış olabilirim ama ablalarım, annem yaşındaki insanlar yaşadıkları için empati kurmaya çalıştım. Ben kapalı değilim ama bu benim için bir kriter değil yapılanlara bakıldığı zaman o acıyı yaşabiliyorsunuz. Açık ve kapalı olmak meselesi değil tamamen kadınlık gururuyla alakalı bir durum diye düşünüyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35