banner32

26 gündür tek yürek Başakşehir

Günlerdir gece gündüz demeden nöbete devam eden Başakşehirliler, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla dün son görevlerini yerine getirdi.

26 gündür tek yürek Başakşehir
Nöbetin 26. gününde de vatandaşlar ilk günkü dik duruşlarıyla meydanları doldurdu. Fatih Terim Otoparkında gerçekleşen nöbetler geniş bir katılımla son buldu. Son nöbet gününde şehit düşen, Başakşehirli Haki Aras’ın annesi vatandaşları yalnız bırakmadı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde son bulan programa Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Eski Ak Parti Milletvekili Cahit Can, Gazeteci-yazar Fatih Tezcan ve Abdullah Yıldız, Sanatçı Eşref Ziya katıldı.
 
‘Daha neşeli günlerde birlikte olmak dileğiyle’

Bu halk Dünya’nın en zeki, akıllı halklarından, milletlerinden birisidir diyerek konuşmasına başlayan Fatih Tezcan: “Milletimiz 15 Temmuz gecesi çıktı, tanklarını, silahlarını hainlerin ellerinden aldı. Hala 14 Ağustos diyorlar, hadi gelin Türk milleti burada, alın tanklarınızı, silahlarınızı tekrar gelin. Ne medyada, ne sokakta, ne camide, ne okulda, ne de kışlada FETÖ ve türevleri bulunamayacak, bulundurulmayacaktır. Allah(C.C) bu millete yardım etmiştir ve bu millet hainleri yerle bir etmiştir. Enes Kanter’in babası evlatlıktan reddetmiş. 15 Temmuza kadar neredeydin sen, 240 şehit düşene kadar neredeydin. Bunların hepsi FETÖ'nün oyunlarıdır. Yüreklerinize sağlık, Allah(C.C)a emanet olun.”
 
Başakşehirlilere istikrarlı ve dik duruşlarından dolayı teşekkür eden Mevlüt Uysal: “Başakşehir’de dört şehidimiz var, iki polis, iki sivil. Birisi Altınşehir’den Haki Aras. Büyükşehir önünde direnirken şehit edildi. Sizler o günden beri meydanlardasınız, annesi de bugün sizlerle beraber meydanda. Şimdi bir evladını şehit verdi ama binlerce evladı oldu. İstanbul’da 5 milyonun hepsi evladı oldu. Dünya’da binlerce evladı, ahiret de ise 70 kişiye şefaatçi olacak bir şehit annesi. 2 evladı daha var, beni de 3.evladın kabul etsin. Kendi annem gibi emrinde olacağım inşallah. Haki Aras’ın kahramanlığı bir başka. Dört mermi ile şehit düşüyor. Böyle cesur bir yiğidimiz. Annemize teşekkür ediyoruz, nöbetin son günü bizlerin yanında olduğu için. Başkomutanımız bugün nöbete nokta dedi. Evlerde devam edeceğiz inşallah, en ufak bir olayda tekrar meydanlardayız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu akşam gazilerimizi, şehitlerimizi anma töreni oldu ancak daha neşeli günlerimizde tekrar birlikte olmak dileğiyle, hayırlı akşamlar Başakşehir.”
 
‘Uyanık ve diri olmaya devam edeceğiz’

Dualarla başladığı konuşmasında Gazeteci- yazar Abdullah Yıldız: “Diriliş ve direniş, istiklal ve istikbal nöbetinizin son aşaması hayırlara vesile olsun inşallah. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bugün son denildi ancak bulunduğumuz her yerde uyanık olmaya, diri olmaya, her an teyakkuzda olup vatanı korumaya devam inşallah. Yedi Ağustos’ta bu millet bir destan yazdı. On beş Temmuz’daki destan yedi Ağustos destanı ile bütünlük arz etti. Sadece Türkiye tarihi değil, Dünya tarihinde bir dönüm noktası oldu. Artık hiçbir şey 15 Temmuz’dan önceki gibi olmayacak. Bu millete kimse gem vuramayacak, kimse bu milleti durduramayacak, başını öne eğemeyecek. Bu millet omuz omuza verdiği zaman, yan yana durduğu zaman hainler, düşmanlar yaklaşamıyor. Aranıza nifak tohumu sokmaya çalışacaklar. Renginizi, dilinizi, mezhebinizi gündeme getirecekler. 79 milyon insanımızın tamamı nasıl ki hep beraber birlik halinde ayağa kalktı. Bu birlikteliğimizi bozmadığımız sürece, Allah(C.C) yardımı bizimle olacaktır.
 
Gecede Eşref Ziya birbirinden değerli ezgileriyle Başakşehirlileri mest etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35