banner25

2009 Sel felaketinin vurduğu yere dev inşaat

Türkiye’de insan hayatının hiç önemi olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.Gazetemizin geçen haftaki manşeti “Zenginlere dere yatağında inşaat yapmak serbest” ti. Bu haberimizi okuyan okurlarımızın 2009 da ki sel felaketinin en çok vurduğu yer olan İkitelli Tır Grajının yanı başında yer alan REYSAŞ Lojistik’in bulunduğu binanın bitişiğinde Ebubekir Aydın tarafından on binlerce metre karelik inşaatın yapıldığı bilgisi Haber ihbar hattımıza geldi.

2009 Sel felaketinin vurduğu yere dev inşaat
Yaptığımız arşiv taramasında 2009 sel felaketinde Başakşehir sular vadisinde akan tüm sel sularının şu an inşaatın yapıldığı yere zarar verdiğini  tespit ettik. Hatta eldeki görüntülerde  o zaman ki kiracı olan kargo firmasının trilyonlarca liralık ürünlerinin kullanılamaz hale geldiği fotoğraf kareleri arşivlerimizde var.

30’un üzerinde can kaybı olan sel felaketinde İBB.Başkanı Topbaş ne demişti ?

Böyle bir felaket anında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş mikrofonlara aynen şunları  söylemişti “Ayamama deresinin hat yatağını işgal eden ne varsa yıkıp geçeceğiz,bu konuda yargı kararlarına bakmaksızın dere yataklarında hangi bina var ise yerle bir edeceğiz ve bedeli de ne ise çekmeye hazırız” demişti.

Peki Bu sözden sonra üç yıl geçti dere yatağında yıkılan tek bir bina oldu mu HAYIR.

Dere yatağında yıkım yok onlarca bina yükseliyor

Şimdi başta İBB.Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş’a olmak üzere imar izni veren yetkililere bazı sorular sormak istiyoruz. Felaket anında İBB.başkanı yapamayacağı bazı sözler sarf ederek bedeli ne ise dere yatağındaki binaları yıkacağız sözünün gereğini yerine getirmemiş olabilir. Dere yatağında mevcut binaların yıkılacağından bahseden İBB başkanı Topbaş yıkım yapmadığı gibi onlarca binaya hangi gerekçe ile ruhsat verdi ?

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal  2009’daki sel felaketinde en çok zararın Ebubekir Aydın’ın yaptığı bina çevresinde meydana geldiğini bildiği halde buraya inşaat ruhsat izni verirken yüreği sızlamadı mı ?

Allah korusun aynı şiddette bir yağmur yağar ve aynı şekilde sel felaketi meydana gelirse ve vatandaşlarımız yeniden hayatını kaybederse İnşaatın sahibi Ebubekir Aydın bunun bedelini nasıl ödeyecek ?

Kartel medyasının gerek İBB gerekse de dere yatağında inşaat yapan HOLDİNGLerin reklam pastasında pay alabilmek adına yapılan bunca haksızlığa ses çıkarmayabilir ama İstanbul’un gür sesi olan İstanbul Times Gazetesi ve www.istanbultimes.com.tr’nin derin ve karışık hesapları olmadığı için garip gurebadan yana yer alarak vatandaşın hayatını hiçe sayan ve para hırsı ile gözlerini kan bürümüş inşaat firmalarının yaptığı haksızlıkları bir bir gün yüzüne çıkaracaktır.

Başbakan’a sesleniş

Sizler Başakşehir’i kuran bir kişi olarak yarım saatinizi Başakşehir Sular vadisinden Yeni bosna’ya kadar olan güzergaha bir göz atınız yapılan hiçbir binayı tasvip etmeyeceğinize garanti veriyoruz.

Dere yatağında dev inşaatlar yapan firnalar kim ?

1-Killer Holding Sular Vadisi içinde  Plaza yapacak halk 15.04.2012 saat 11.00 da ciddi

   Bir eylem yapacak. Bu proje yapılırsa sel suları altında hayatlarını kaybeden 30 dan fazla    

   vatandaşımızın kemikleri sızlayacaktır.

2-Onlarca Tırın  kağıt gibi ezildiği tır garajının 300 metre ilerisinde Ebubekir Aydın

    tarafından yapılan on binlerce metre karelik dev bina ..

3-Ali Ağaoğlu’nun 212 AVM.nin yanında yaptığı gökdelen.

4-Capital Tower basın Ekspres yolu Sabri Özer fabrikası yanında Mutlu inşaatın projesi

 5-Basın Ekspres yolu Evkur’un yanındaki Üçer Bijuteri ve tabelası olmayan UCUBE bina,

6-Hürriyet Gazetesi yanında Yükselen İnşaatın projesi,

7-Eski LCW.nin yanında yapılan bina

8-İSTWEST Projesi 

9-Fatih Koleji

10-Gül İnşaat dere yatağının göbeğinde iş merkezi

Bunlar sadece ilk etapta aklımıza gelen ve yapımcıların tamamı paraya para demeyen firmalar tarafından yapılan projelerdir.

Bu habere konu olan bina Ebubekir Aydın tarafından değil de ekonomik durumu iyi olmayan başka bir yurttaş tarafından yapılıyor olacaksa aynı şartlarda izin verirler miydi ?

Haber : İstanbul Tims Haber Ajansı (İTHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35