banner29

11 Bin Üniversite adayı BÜTEF’de buluştu

3. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), Başakpazar Fuar ve Sergi alanında açıldı.

11 Bin Üniversite adayı BÜTEF’de buluştu
 Başakşehir Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen fuara 40’ın üzerinde köklü üniversite, 13 kolej, çok sayıda dershane ve etüt merkezi katıldı. BÜTEF’i 11 bin üniversite adayı ziyaret etti. Bir gün süren ve 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilen BÜTEF, sanat ve meslek kurslarının gösterileri ve söyleşiler ile renkli görüntülere sahne oldu.

Başakpazar Fuar ve Sergi alanında gerçekleştirilen 3. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF)’in açılış törenine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Haluk Dikbaş, Murat Şahin katıldı.

‘Kapalı pazar alanlarının sayısını artırıyoruz’

Açılış töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Öğrencilerimiz ile üniversiteleri bir araya getirmek istedik. Üniversite tercih dönemi hem öğrenciler hem de aileler için sancılı bir süreç. Biz burada üniversiteleri yakından tanısınlar istedik. Bu fuarın yapıldığı kapalı pazarımız olan Başakpazar Fuar ve Sergi alanını pazar dışında böyle güzel etkinlikler içinde kullanıyoruz. Kapalı pazarlarımızı tüm mahallelerimize taşımayı hedefliyoruz. Bahçeşehir ve Kayaşehir kapalı pazar alanlarımızın inşası devam ediyor. Pazar alanları bittiği zaman oralar da da böyle etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

‘Bilgiyi kullanan değil üreten bireyler olmalıyız’

Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Feyzullah Bıyıklık ise yaptığı konuşmada gençlere tavsiyelerde bulundu, “Bu günden itibaren günlük tutmaya başlayın ve şu anı not edin. Kendinizi yeteneklerinizi iyi tanıyın ona göre üniversite tercihi yapın. Üretilen bilgileri bize okuyan değil, bilgi ve teknoloji üreten bireyler olun. Türkiye’nin en büyük eksiği bilgi üretme eksiğidir. Avrupalılar bilgiyi üretiyor bizde onları kullanıyoruz. Bu benim zoruma gidiyor. Bilgisayarı telefonu kullanan değil, bilgisayar yazılımı üreten gençler olun. Tüm bunları siz gençler ile bunları aşacağız.”

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz konuşmasında BÜTEF’in önemine değindi “BÜTEF siz gençlerin bilinçli tercih yapmasında çok önemli bir çalışmadır. Yanlış meslek seçimleri zaman kayıplarına ve sizlerin mutsuz olmanızı sağlayacaktır. Bizlerde daha işin başında doğru tercih yapabilmeniz için BÜTEF’i gerçekleştirdik.”

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise yaptığı konuşmada, “Bundan sonraki hayatınızı şekillendirecek kritik bir noktadasınız. Meslekler ve üniversiteler hakkında bilgi sahibi olmak için bu fuar çok yararlı olacaktır. Üniversiteyi bitirdikten sonra da yüksek lisans eğitimi almanız sizi bir adım öne geçirecektir. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından 3. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF)’in açılış kurdelesi kesildi. Başakşehir Belediye Başkanı Uysal, beraberindeki heyetle kurdeleyi hayırlı olsun dilekleri ile kesti. Başkan Uysal, açılışın ardından stantları gezerek üniversite yetkilileri ve öğrenciler ile sohbet etti.

Eğitimde başarının sırları söyleşilerde konuşuldu

BÜTEF, Başakşehirli öğrencilerinin yanı sıra İstanbul dışından da ziyaretçileri ağırladı. Uzman konukların yer aldığı söyleşiler ise öğrencilere başarının yollarını gösterdi.

Kariyerim, geleceğim ve ben konulu söyleşisiyle Münir Arıkan, kariyer planı ve doğru tercih söyleşisiyle Mustafa Tezcan, iş dünyası, üniversite ve bölüm seçimiyle ilgili Sait Gürsoy’un katıldığı söyleşiler, öğrenci ve velilerine sınav öncesi ışık tuttu.

Fuara katılan tüm kurumlara sertifika verildi

Üniversite adaylarına yeni ufuklar açan, eğitim kurumlarına aynı çatı altında ulaşma imkanı sağlayan 3. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı’na katılan tüm kurumlara Başakşehir Belediyesi tarafından katılım sertifikası verildi. Kurum yetkililerine kahvaltı ve ikramların da yer aldığı BÜTEF’te katılımcılarının stantları, Başakşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılandı.

Fuar’da Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Bilgievleri’de kurulan stantlarda kurum çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Başakşehir Bilgievi öğrencilerinin müzikli dinletileri beğeni ile izlendi. Ziyaretçiler öğretmenlerin eşliğinde ebru yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35