banner25

10 yılda 10 bin kadına kanser muayenesi

Bahçeşehir MEMEDER Merkezi’nde, 10 yılda yaklaşık 10 bin kadın meme kanserine karşı muayene edildi. Erken teşhis edilen 106 kadın ilgili kliniklerde tedavi görerek kansere yakalanmaktan kurtuldu.

10 yılda 10 bin kadına kanser muayenesi
 

Meme sağlığı ve hastalıkları hakkında toplumu bilgilendirmek, hastalara sosyal, bilimsel ve psikolojik yönden destek olmak, erken teşhis konusunda bilinç oluşturmak amacıyla kurulan MEMEDER 10. yılını kutladı.

 

Her yıl düzenlenen kahvaltı organizasyonu ile dernek kurucuları ve gönüllülerini bir araya getiren organizasyonda meme sağlığı ve tedavisi konusunda erken teşhisin önemi bir kez daha vurgulandı.

 

Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda düzenlenen 10. yıl kutlamasına Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, MEMEDER Kurucu üyesi ve onursal başkanı Vahit Özmen, MEMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Büyükgönenç ve Başakşehirli MEMEDER üyeleri katıldı.

 

10 yılda 10 bin hasta muayenesi


10 yıl boyunca muayene ve tedavi edilen hastalar konusunda rakamsal veriler paylaşan MEMEDER Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Büyükgönenç; “MEMEDER bu yıl 10. Yılını dolduruyor. Bu süreç içerisinde Bahçeşehir, Güvercintepe, Şahintepe, Boğazköy gibi mahaller olmak üzere yaklaşık 10 bin kadının kontrolleri yapıldı. Bu taramalarda sonucunda şimdiye kadar 106 hastamızı erken teşhisle tedavi ettik. Bende erken teşhisle tedavi olan insanlardan biriyim o yüzden erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anlamak gerekir” dedi.

 

MEMEDER Kurucu üyesi ve onursal başkanı Vahit Özmen ‘de yaptığı konuşmasında MEMEDER’in işleyişinde destek olan, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

 

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, MEMEDER’in kamu yararı vasfına kavuşan çok özel bir kuruluş olduğunu belirterek,” Bu yüzden hep daha yukarılara taşımak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız da. Yerel yönetim sadece yol yapmak, insanlara hizmet götürmek değil özel projelerin içinde bulunmayı da gerektiriyor” şeklinde konuştu.

 

Protokol konuşmalarının ardından MEMEDER’in çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Kuruluş yıldönümü programı kahvaltı ile son buldu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35