banner25

Living Lab'tan Mars'a Yolculuk

Geleceğin inovasyon ve teknoloji ürünlerinin geliştirildiği Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde Yaz Okulu başladı. Okulun teması ‘Mars'a Yolculuk’

Living Lab'tan Mars'a Yolculuk
 Başakşehir Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde 9-14 yaş arası öğrencilerin katıldığı Yaz Okulu'nda Mars Gezegeni keşfedilecek. Bilim Kahramanları, Tek Nokta ekibinin düzenlediği, Fizik Öğretmeni Demet Erim ve Matematik Öğretmeni Aytek Uğur Şen koordinatörlüğünde yapılan çalışmada çocuklar öncelikle Mars Gezegeni hakkında araştırma yapıyor, Mars`a gönderecekleri robotu tasarlıyor.

İstanbul Times Haber Merkezi


Legolardan yaptıkları robotu daha sonra bilgisayar üzerinde programlıyorlar.  Özgün bir programlama ile programlanan robotla Mars yüzeyi üzerinde verilen görevleri yapıyorlar.

 

İki hafta sürecek olan derslerin ilkinde çocuklar legolardan Mars'a gidecek olan aracı yaptılar.Yaz Okulu'nda çocuklar ayrıca Mars’ta yaşamın nasıl olabileceğini hayal ederek, bunun yanı sıra teknolojiyi kullanarak animasyon ve film yapmayı öğrenecekler.

Günde 1,5 saat robotik, 1,5 saat de stop-motion animasyon veya scratch ile animasyon yapacak, Mars ile ilgili videolar, NASA’nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler paylaşacaklar.

 Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35