banner29

Kazak Öğrenciler Başakşehir Belediyesi’ndeydi

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen ‘20. Türk Dünyası Çocuk Şenliği’ için ülkemizde bulunan Kazakistanlı öğrenciler, Başakşehir Belediyesini ziyaret etti.

Kazak Öğrenciler Başakşehir Belediyesi’ndeydi
11 Kazakistanlı öğrenciyi Belediye ziyaretinde, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ağırladı. Ziyarete, Başakşehir Fatih Sultan Mehmet İlkokulu müdürü Fatih Sünnetçi, okul öğretmenleri ve öğrenciler de katıldı.

 BAŞAKŞEHİR TİMES HABER AJANSI

‘Kardeşlik bağları güçleniyor’
Başakşehir’de Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri tarafından 9 gün süresince ağırlanacak olan Kazakistanlı öğrenciler, yöresel kıyafetleri ile renkli görüntüler oluşturdu. 
 
Başakşehir Belediyesi konferans salonunda öğrencilerle sohbet eden Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş kardeşlik mesajları verdi, “Türk Cumhuriyet ve topluluklarında yaşayan Türk çocuklarının Türkiye’yi tanımaları, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşleriyle bir araya gelmeleri, dostluklar edinmeleri için bu ziyaretler çok önemli. Dilimiz sizlerle aynı olmasa bile bizim atalarımız ve geçmişimiz bir. Okul öğrencilerimizin gözlerinde de sizlere olan sevgilerini görebiliyorum.
Kazakistanlı öğrencilerin tekrar Başakşehir’de görmek istediklerini belirten Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu ziyaret son olmasın sizleri yeniden ilçemizde görmek istiyoruz. İnşallah bizlerde ülkenizi ziyaret ederiz.  Türkiye geziniz umarım keyifli geçer. Ve bu gezi kardeşlik bağlarının güçlendirmesi, kültürel alışveriş ve Türk dünyasının her yerindeki aile­lerin bu vesile ile dost olmalarını sağlar.”
 
Belediye’de Dombıra ezgileri

Sıcak bir ortamda geçen görüşmede, Kazakistanlı Zhansıraı Tursınali isimli öğrenci Dombıra ile yöresel ezgiler çaldı ve söyledi.
Kazakistan’ın başkenti ve en büyük ikinci şehri olan Astana’dan gelen öğrenciler ‘Türk Dünyası Çocuk Şenliği’ kapsamında kardeşlik yürüyüşleri ve gösterilerine katılacaklar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35