banner25

İstanbul sondan ikinci oldu!

Dünya genelinde 89 şehir baz alınarak yapılan araştırmaya göre, İstanbul dünyanın en sağlıklı kentleri sıralamasında sondan ikinci oldu.

İstanbul sondan ikinci oldu!
Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, dünyanın en sağlıklı kentlerini konu alan araştırmayı inceledi.Ajans Press’in Spotahome verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, İstanbul dünyanın en sağlıklı kentleri sıralamasının sondan ikinci oldu. Dünya genelinde 89 şehir baz alınarak hazırlanan raporun ilk sırasına ise Amsterdam yerleşti. Böylelikle, Amsterdam’ın 10 kriter üzerinden ortalama 6,97 puan aldığı görüldü.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK EKSİĞİ YEŞİL ALAN

Ajans Press ve PRNet’in konuyla alakalı gerçekleştirdiği medya araştırmasında yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.Gerçekleştirilen medya incelemesinde, sağlık başlığı altında yıl içerisinde 400 bin 698 haber çıkışı tespit edildi. İstanbul’daki betonlaşma ve yeşil alan sayısının yetersiz görülmesi medyada en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı.Listenin birinci sırasında yer alan Amsterdam’ı, Oslo (Norveç), Rotterdam (Hollanda), Münih (Almanya) Berlin (Almanya), Tallinn (Estonya), Adelaide (Avustralya), Viyana (Avusturya), Perth (Avustralya) ve Helsinki (Finlandiya) gibi çeşitli kentler sırasıyla takip etti. İstanbul ise bu listenin 88’inci sırasında yer alırken 3,46 puanda kaldığı saptandı. Farklı kriterlere göre değerlendirmeye tabii tutulan raporda, İstanbul’un yeşil alan kriterinde sadece 1,32 puan aldığı görüldü. Türkiye’den farklı şehirlerde bu listede yer alırken, Bursa’nın 4,61 puanla 72’nci, İzmir’in ise 3,79 puanla 83’üncü sırada yer aldığı kaydedildi. İzmir ve Bursa’nın İstanbul’un önünde yer almasının en büyük sebebi de yeşil alan kriterinde daha yüksek puana sahip olmaları oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35