banner25

Yıldızlar Altında Sinema Keyfi devam ediyor

Başakşehir Belediyesi’nin sinemayı ilçe mahallelerine taşıdığı etkinliği 'Yıldızlar altında sinema keyfi' ikinci haftasında yoğun ilgiyle devam ediyor.

Yıldızlar Altında Sinema Keyfi devam ediyor

Vatandaşların Türk ve Dünya Sinemasının unutulmaz filmlerini açık havada ücretsiz olarak izleyebildiği etkinlik ikinci haftasında Altınşehir ve Güvercintepe Mahallerine taşındı. Her yaştan ilçe sakinin ilgiyle takip ettiği sinema keyfi belediyenin ikramı patlamış mısır, gazoz nostaljisi ile renkleniyor.

 

Geçtiğimiz hafta Kayaşehir ve Fenertepe’de gerçekleşen ‘Yıldızlar Altında Sinema Keyfi’ bu hafta Altınşehir ve Güvercintepe’de devam etti. Etkinliğin ikinci haftasında Altınşehir ve Güvercintepe Mahallelerindeki ilk gösterim 19 Şubat, Cuma günü ‘Zor Hedef Fare’ filmi ile yapıldı. Gösterimler Altınşehir’de, Altınşehir Lisesi Bahçesi’nde, Güvercintepe’de ise Mahmut Şevket Zırh İlkokulu Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Sinema filmlerini Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay’da vatandaşlarla birlikte izledi.


Her gece farklı filmler izleyici ile buluşuyor

21 Eylül’e kadar her akşam farklı bir film gösterimi aynı alanda devam edecek. Güvercintepe ve Altınşehir’de gösterilecek filmler ve gösterim tarihleri ise şöyle;


Altınşehir Mahhallesi (Altınşehir Lisesi Bahçeşesi):

20 Eylül, Cumartesi (Buz Devri/ 4 Kıtalar Ayrılıyor)

21 Eylül, Pazar (Tosun Paşa)


Güvercintepe Mahallesi (Mahmut Şevket Zırh İlkokulu Bahçesi):

20 Eylül, Cumartesi (Buz Devri 4 Kıtalar Ayrılıyor)

21 Eylül, Pazar (Tosun Paşa)


Gazoz ve patlamış mısır filmleri tatlandırdı

Etkinlik alanlarını erken saatlerde dolduran vatandaşlar, ailecek açık havada sinema filmi izlemenin mutluluğunu yaşadı.

Etkinlik öncesinde çocuklara yönelik eğlenceli oyunlar da yer aldı. Yine gösterim öncesi vatandaşlara açık hava sinemasının unutulmaz ikilisi gazoz ve patlamış mısır ikramı yapıldı.


‘Hayatımda ilk defa sinemaya geldim’

Başakşehirli izleyiciler; bir dönem Türk kültürünün vaz geçilmez etkinliklerinden açık hava sinemasının atmosferini yeniden yaşadılar. Etkinlikle ilgili düşüncelerini dile getirdiler.


Ayfer Tosun: “Yeğenlerim ve çocuklarımla sinemayı izlemeye geldim. Yazlık sinema dönemine yetişemedim. Annem, babam hala daha o dönemleri mutlulukla anlatır. Ben simaya nişanlıyken, 15 sene önce gitmiştim. İlk defa açık havada sinema izleyeceğim. İki senedir Belediyemiz Altınşehir’de çok güzel etkinlikler yapıyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar için güzel bir etkinlik.”


Pınar Boran: “Ben hayatımda ilk defa sinemaya geldim. Belediyemizden Allah (c.c) razı olsun. Ailecek açık havada sinema izleyeceğiz.”


Fatih Boran: “Hiç sinemaya gitmedim, kızlarımla birlikte film izleyeceğiz. Belediyemizin Ramazan etkinlikleri ve söyleşileri oluyor, onlara katılıyoruz. Bu sinema etkinliği de çok muhteşem.”


Çakır Dandin: “Eşim, iki kızım ve iki oğlumla filmi izleyeceğim. Ben hiç sinemaya gitmedim. Çok güzel bir etkinlik, devamını diliyorum.”


Murat Gündüz: “Arkadaşlarımla, kardeşimle birlikte etkinliği izlemeye geldim. Öğleden sonra haberim oldu. O saatten itibaren sabırsızlıkla bekledim. Belediyemize çok teşekkür ederiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35