banner29

Yardım Konvoyu Başakşehir’den Uğurlandı

İngiltere’deki SKT Welfare (İyilik Hareketi) ve Yardımeli Derneği’nin öncülüğünde başlatılan Suriye’ye ikinci Tıbbi Yardım Konvoyu’nun ilk durağı Başakşehir oldu.Konvoy ekibi Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’la bir araya gelerek sohbet etti.

Yardım Konvoyu Başakşehir’den Uğurlandı

“2. Tıbbî Yardım Konvoy üyeleri Başkan Mevlüt Uysal’la görüştü
Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan SKT Welfare (İyilik Hareketi) öncülüğünde toplanan yardımları Suriyeli sığınmacılara ulaştıracak yardım konvoyunda 82 kişi bulunuyor. 31 Mart Pazar günü İngiltere’den yola çıkan ve 5 Nisan 2013 tarihinde 28 ambulans, tıbbî malzeme ve 82 kişilik bir ekiple İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapan konvoy’un ilk durağı Başakşehir oldu.
Akşam yemeği’nde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile bir araya gelen ekip, fikir alışverişinde bulundu. Başkan Uysal; “Bir kıta’dan başka bir kıtaya kardeşlerimiz adına yardıma, hizmete koşuyorsunuz. Bunları gördükçe de inanç kardeşliğinin hala çok canlı olduğunu görebiliyoruz. Acılar hep İslam Dünyası’nda meydana geliyor. Bu olayları sadece üzülmekle ortadan kaldıramayız. Bol bol dua etmeliyiz. Alimlerimizin duayı ederken fiili dua diye bir tabiri vardır. İslam ülkelerindeki yaşanan olayların yaşanmaması adına fiili dua yapmamız gereken çok şeyler var diye düşünüyorum” dedi.

“İngiltere’de yaşayan Müslümanlar Suriye’ye el uzattı”

Yardımeli Derneği Başkanı Dr. Sadık Danışman da, “Suriye’deki halkın özgürlük mücadelesine başladığı günden beri Suriyeli vatandaşlara elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışıyoruz. Bu proje doğrultusunda İngiltere’de yer alan ‘İyilik Hareketi Kuruluşu’ bizimle irtibata geçti. Bu yardım da genellikle tıbbi yardımdı. Bunu duyunca da Yardımeli Derneği olarak bizde buradan bir ambulans konvoyuyla Suriyeli mağdurlara, ihtiyaç sahiplerine bir yardımda bulunmak istedik. Aralık’ta ilk konvoyumuzu, şimdi de ikinci konvoyumuzu oluşturduk” diye konuştu.

“Konvoyda 14 kadın bulunuyor”

Cilvegözü’ne gidecek olan ambulanslardan birinin şoförü olan Suzan El Wahabi, “Müslüman olduğumuz için Allah’a sonsuz şükürler olsun. Bizler, bu işi yüzde yüz gönüllü olarak yapıyoruz. Konvoyumuzda 28 ambulans götürüyoruz ve 82 kişiyle gidiyoruz. Bu 82 kişinin 14’ü kadın. Bu kadınlar da aynı zamanda ambulanslardan bazılarınında şoförlüğünü yapıyorlar. Böylece Allah’ın izni ve dinimizin verdiği görevler itibariyle aktif bir şekilde din kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Türkiye sınırından giriş yaptığımızda Müslüman bir ülkeye gelmiş olmak, Müslüman kardeşlerimizi görmüş olmak bizi gerçekten çok rahatlattı. Bu güzel ülkede Suriye sınırına kadar ilerleyeceğiz inşallah. Benim buradaki en büyük mutluluğum Müslüman bir ülkeden geçerek Suriye’ye yardım yapmak” şeklinde konuştu.
Suriye’nin iç bölgelerindeki mazlum ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere içerisinde 28 ambulans, süt tozu, battaniye ve çeşitli tıbbi malzeme bulunan konvoy; İstanbul, Sakarya, Ankara, Konya, Adana, Hatay, Reyhanlı ve Cilvegözü güzergâhını izleyerek; Suriye’de bulunan tampon bölgeye giriş yapacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35