banner29

Temel kırtasiye ihtiyaçları belediyeden

Başakşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idareleri tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye kırtasiye ve eğitim malzemesi yardımında bulundu

Temel kırtasiye ihtiyaçları belediyeden
 Öğrencilere temel kırtasiye ihtiyaçlarının yanında, çanta ve etkinlik yapabilecekleri malzemelerde temin ediliyor.

 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada öncelikle okul yönetimi ve öğretmenler tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler tespit ediliyor. Sonrasında ise belediye görevlileri öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan çantaları okullarında dağıtıyor.

 

İlk etapta Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu’nda başlatılan çalışmalarda 28 yardıma muhtaç öğrenciye kırtasiye desteği sağlandı. İlçe genelindeki tüm ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere çanta, kalem, defter gibi temel ihtiyaçların yanında etkinlik yapabilecekleri malzemelerde hediye ediliyor.

 

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal; 2003 yılından bu yana ilköğretim okullarında, 2006 yılından itibaren de ortaöğretim kurumlarında ücretsiz kitap dağıtıldığını belirterek, “ Biz de belediye olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yaptığımız temel kırtasiye yardımıyla eğitimlerine destek oluyoruz” dedi.

 

Okulların açılmasıyla başlayan ve ilçe genelinde devam eden kırtasiye yardım çalışmalarının sonunda toplam 500 öğrenci bu uygulamadan faydalanmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35