banner29

Sular Vadisi'nde ışıl ışıl bir gece

Başakşehir Belediyesi Ramazan Programları geniş katılımlarla devam ediyor. Ramazan'ın 22. gününde Sular Vadisi'ndeki etkinliklere katılan Uğur Işılak konserde söylediği parçalarla Anadolu ezgilerini Vadiye taşıdı.

Sular Vadisi'nde ışıl ışıl bir gece
Özgün müziğin güçlü seslerinden Uğur Işılak, Başakşehir konserinde bugüne kadar yaptığı albümlerden en beğenilen eserlerini seslendirdi. Eski albümünün yanı sıra Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinden bestelediği eserlerden oluşan "Üstad Senfonisi" albümümden de parçalar okudu.
 
Başaksehir’in aile yaşantısına en uygun ilçe olduğunu dile getiren sanatçı, Ramazan'ın ruhunun bu güzel programlarla daha da güzel yaşandığını dile getirdi. Sazı ile Türkiye'nin farklı bölgelerinin türkü dokularını sahnesinde sergileyen sanatçı "Vatan dediğimiz sadece bir coğrafyadan ibaret değildir. Biz bu vatana iki cihanı sığdırdık, yüreğimizi koyduk, o yüzdendir ki vatan sağ olsun diyoruz" diyerek söylediği "Vatan sağ olsun" parçasını Basaksehirlilerle hep bir ağızdan söyledi.
 
Basaksehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ında katıldığı gecede Uysal sanatçıya günün anısına çiçek takdim etti. Uysal " Ramazan'ın son haftasına girdik, sanatçımızın söylediği parçalardaki anlamlı sözler, birleştirici olur. Kendisine sizler adına teşekkür ediyorum" dedi.
 
Ahmet Özhan Bahçeşehirliler için söyledi
 
Türk Tasavvuf Müziği’nin yaşayan en güçlü seslerinden Ahmet Özhan, en güzel Ramazan ilahileriyle Bahçeşehir’deydi. Başakşehir Ramazan etkinlik alanlarının hepsinde sahne alan sanatçı Bahçeşehir sahnesinde de söylediği ilahilerle gönülleri okşadı. Yüzlerce Bahçeşehirli’nin huşu içinde dinlediği konser de duygulu anlar da yaşandı.
 
Kayaşehir'de ise Türk Halk Müziği’nin son yıllarda yetişen en özel seslerinden Necdet Kaya, türkü severlere coşku dolu bir gece yaşattı. Programında Neşet Ertaş, Aşık Mahzuni Şerif’ten örneklerde sunan sanatçı alkışlarla uğurlandı.
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35