banner32

SP.İlçe Başkanı GÜŞEN' inAlaattin ADAK ile Röportajı

Önce sizi bir tanıyalım ?...Öncelikle bizi ziyaret etmenizinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sağolun, Allah razı olsun diyoruz.1960 Malatya Darende doğumluyum. Eğitimciyim. Şuanda Özel Eğitim kurumlarına danışmanlık yapıyorum. Evli 3 çocuk babasıyım. 4 yıldan beri Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanlığını arkadaşlarımızla beraber yürütüyoruz Elhamdülillah....Bu konuda kardeşlerimizin, yönetim kurulu üyelerimizin desteklerin dolayı teşekkür ediyorum.

SP.İlçe Başkanı GÜŞEN' inAlaattin ADAK ile Röportajı
Tabiki hepsi başlı başına bir konu, ama Başakşehir ilçesi kurulduktan sonra ilçede gözlemlenen değişiklikleri ve eksiklikler nelerdir?

İlçemiz biliyorsunuz 2008 yılında kurulmuş, 104 kilometre kare yüzölçüme sahip... 190 bin olan nüfusumuz şuan da 350 bine çıkmıştır.

BAŞAKŞEHİR'İN ULAŞIM PROBLEMİNE BİR ÇÖZÜM HAVARAY SİSTEMİ OLACAK

İlçemizde altyapı eksiklikleri çok. İmarı hala başakşehir’de netleştiremediler, Ara bölgelerde çevre kirliliği ise hat safhada...

Birde Başakşehir’in en büyük meselesi ulaşım biliyorsunuz. Biz bunu 3 yıldan beri dillendiriyoruz. Başakşehir ilçemiz ilçe dışına sadece bir yolla bağlanıyor. Bu yola alternatif yollar üretilmesi lazım.

Havaray Başakşehir için bir çözüm olacak...

Bunun dışında Başakşehir sadece Karayoluyla değil,Biliyorsunuz Saadet Partisi olarak 2009 seçim beyannamemiz vardı. Orda biz şunu demiştik; havaray sistemiyle ilgili bir sistem söylemiştik. Belki bu proje bazı kardeşlerimize uçuk geldi. Ama geçen sene Japonya’dan gelen bir heyet İstanbul Büyükşehir Belediyesine havaray sisteminin kurulmasını tavsiyede bulundu. Biz 2009 yılında bunu düşünmemiz demek oluyorki biz bunlarda kaç yıl ileride olduğumuzu bunu göstermektedir. İnşaallah Belediyeyi aldığımızı zaman hedeflerimiz de bu sistemi kurmak var.

Ulaşım derken Başakşehir ilçemizde halen bir mahallemizden diğer mahallemize ulaşım sıkıntımız var yolumuz yok. Yine Başakşehrimizde bir mahallemizden bir mahallemize biliyorsunuz otobanlardan gişelerden geçiyoruz. Parayı yol. Dünyada hiç benzeri olmayan ilçeyiz. Bir mahallemizden bir mahallemize otobandan giden ilçemiz var. Bunu aslında biz dile getirmiştik yine dile getiriyoruz; Başakşehir’de olduğu gibi bütün gişelerin enaz Silivri’ye kadar taşınması gerekiyor buradan. Bu hem trafiği rahatlatacaktır. Hem de insanlara külfet olmaktan çıkarılması lazım.

BAŞBAKAN'IN TALİMATINA RAĞMEN GİŞELER KALDIRILMADI

Yani bu konuda Tayyip beyin Mahmut Bey'den Silivri’ye kadar gişelerin kaldırılması hususunda bir talebi var. 10 yıldır iktidar da hala eski yönetimin uygularamalarına devam ediyor.
Sonra yeni yeni gişeler kuruldu. Esenyurt’ta kuruldu, Avcılar’da kuruldu ve Hadımköy’de kuruldu buna rağmen. Halbuki, bunların İstanbul’un enaz 50-60 kilometre dışarısına çıkarılması lazım.
Yine ulaşımla alakalı olarak bizim Kayabaşı mahallemizden Başakşehir ilçemizdeki Kaymakamlığımıza ulaşım yok. Şahintepe’den ulaşımımız yok. Güvercintepe’den günde bir iki otobüsle sağlanmaktadır. İnsanlarımızın devlet hastanesine, kaymakamlığa veya nüfusa gelmeleri çok çok zor. Havaray dediğimiz olay gerçekten bunların bir alternatifidir. Ama uzun vadeli olsa bile o zamana kadar çözüm üretilmesi lazım.

METRONUN AÇILIŞ TARİHİ BELİRSİZ

Yine Başakşehir’de metromuz vardır. Yıllardır, açılacak, açılışı bile netleştirilemeyen bu metronun ne zaman açılacağı belli değil? En kısa sürede açılıp enazından insanların faydasına sunulması lazım.

Altınşehir ve Şahintepe’den de alternatif bir yolla insanların oraya aktarılması lazım. Bunlar çözüm yollarıdır ulaşımla alakalı. Biz bunları söylüyoruz niçin? İnsanlarımızın faydasına olduğu için. Bunu da ancak böz çözeriz diyoruz. Çünkü belediyecilik bizim işimiz diyoruz.

EMLAK FİYATLARI ORANTISIZ ARTTIRILDI

Burada vatandaşlarımızın en büyük sıkıntılarından birisi de emlak fiyatları. Başakşehir’de geçen sene biliyorsunuz emlak fiyatları yüzde 800, 1000’lere çıkarıldı.

Burada belediye hesaplaması şu oldu belki. İnsanların burdaki binaların raiç fiyatlarını artırarak burda emlak fiyatları korkunç fiyatlara yükseltti.

Halbuki diyoruz ki, Türkiye’deki kalkınma şuanda yüzde 6 yüz de 8 gibi. Geçenseneki rakamlar...

Emlak vergisini yüzde 800-1000 artırmamız nedir ancak kendimizi kandırmamız demektir.

Bununla alakalı biz biliyorsunuz pankartlar astık. İlk konduğu zaman broşürler dağıttık. Maalesef bu uygulama Başakşehir’de çok korkunç bir şekilde oldu 2010 senesinde.

Bu artış yıllık devam ederek gittiği için 40 lira gibi ödeyen bir vatandaş 400 lira gibi 10 kat artış gibi bir ödeme yaptı. Birde emlak vergisinin yanında vatandaşa şöyle bir külfet binmektedir.

Bir binanın raiç bedeli 50 bin lira iken bu 200 bin liraya çıkmışsa bu vatandaşımız bu tapusunu devrettiği zaman burda bir gelir elde etmek gözüküyor maliye karşısında. Maliye de ne yapıyor? Otomatik olarak gelir vergisini istiyor. Onun için 200 bin liraya satılan bir yer 50 bin liraysa bir önceki tapu değeri 150 bin lira kar gibi gözüküyor. Bu karın yüzde 15’ini Maliye Bakanlığı vergi olarak istemektedir. Bu da ne oluyor tapusuz satışları artırmaktadır. Ve vatandaşın satın alabilir bir sıkıntısı var.

Tapu sıkıntı yapıyor, vatandaş evini alıp satamıyor, devrini yapamıyor. Böyle bazı gayri resmi işlerle işini çözmeye çalışıyor. Bu da ayrı bir sıkıntı. Bunların inşaallah önüne geçilmesi lazım. Gerçekten alınan hem emlak vergilerinin hem raiçlerinin arttırılması insanların işlerini çok çok zorlaştırmaktadır.



EĞİTİM VE ÖĞRETİM BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ MESELE

Başakşehir’deki önemli meselelerden bir tanesi de eğitim meselesidir.

Okullarımızın sayısı yetersiz, olduğu gerçi STK'ların gayretiyle bu yıl bir okul açıldı ama inşaallah bu okulların daha çok arttırılması lazım. Niçin? Çünkü Başakşehir 350 bin nüfuslu bir ilçe. 350 nüfuslu ilçmizdeki okulların sınıflarında 50-60 öğrenci eğitim yapmaktadır. Bunlar için merkezi hükümetin, özel idarenin ve belediyenin desteğiyle beraber daha çok okulların açılması lazım. Biz bunu hep vurguladık. 3 seneden beri vurguluyoruz. Yine diyoruz, yine diyoruz. Niçin? İnsanların refah ve mutluluğu için. Bu Başakşehir’deki eğitim-öğretim konusu da bizim önemli meselelerimizden bir tanesi.

ANKETLE BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZI BELİRLEYİP TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATACAĞIZ

Saadet Partisi Başakşehir teşkilatı 2014 yerel seçimlerine hazır mı?

Şu anda ilçe yönetim kurulumuz, 30 kişiyle mutad toplantısını yapıyor. Mahalle teşkilatlarımız bütün mahallelerde mevcut. Kadın kollarımız ve gençlik kollarımız hazır ve nazır. Yine seçimlerde görev alacak baş müşahitlerimiz yani sandık kurulu başkanlarımız da hepsi mevcut.

İnşaallah 2014 senesinin mahalli idareler seçimlerine şuanda hazırlığımızı yapıyoruz. Bugünlerde yaptığımız ise üyelerimizin güncelleşmesi olayı var. Daha önce Küçükçekmece, Esenler ve Bağcılar olmak üzere 3 ilçeden intikal etmiş üyelerimiz var. Üyelerimizin bazı adres değişiklikleri var. TC kimlik bilgilerinde eksiklikleri var. Biz üyelerimizi tek tek ev ziyaretlerinde bulunup hem hatırlarını soruyoruz hem de yeniden Saadet Partisine üye yapıyoruz.

Saadet Partisi olarak 2009 seçimlerinde Başakşehir'de 11.7 oy aldık Tabi o günkü bazı entrikalarla biz seçimi kaybettik. İnşaallah 2014 seçimlerinde bunun intikamını alarak Başakşehir’e Milli Görüş bayrağını dikeceğiz.

Başakşehirliler anketle Belediye Başkanını seçecekler

Bununla beraber teşkilatımızı hazırladıktan sonra, önümüzdeki aylardan itibaren Başakşehir’de yapacağımız ilk icraat, belediye başkan aday adaylarının belirlenmesi.... Ve daha sonra adayımızı netleştireceğiz. Bunu nasıl belirleyeceğiz? Daha önce demeçlerimde belirtmiştim; biz Türkiye’de Başakşehir’de ilkini yapacağız inşaallah. Bunu halkın referadum şeklinde değilde anketle bizzat seçmenimize soracağız. Seçmenimize şunu diyeceğiz; biz Başakşehir’de 4-5 aday adayıyla katılmak istiyoruz. Bir şık daha koyacağız, kimi aday görmek isterseniz. Bunların hangisini tercih edersiniz? Enazından 4-5 bin üzerinde bir anket yapacağız. Bu anket sonucunda çıkan sonuçları, değerlendireceğiz il merkezimizle beraber.

İnşaallah en güçlü ihlaslı, samimi milli görüşçü kardeşimizle Başakşehir adayı yapacağız. Ve 2014 seçimlerini bu adayımızla alacağız. Hedefimiz bu.. Bunları tek başımıza yapmamız zor. Bunun için ilçe teşkilatımız, mahalle teşkilatlarımız, kadın kolları ve gençlik kollarımızla hep birlikte bu işi yapacağız. Adayımızı belirledikten sonra da araziye ineceğiz. Daha sonra belediye meclis üyesi adaylarımızı belirleyeceğiz. Ama ilkönce belediye başkan adayımızı herkese tanıtacağız. Saadet Partisi’nin adayı budur. Biz bununla belediyeyi alacağız diye bütün evlerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Seçmenlerimizin desteklerini isteyeceğiz, desteklerini bekleyeceğiz. 2014 Mart’ında da Saadet Partisi’ni Başakşehir’de iktidar yapacağız.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35