banner32

Savaşın çocukları Bilgievlerimize misafir oldu

Başakşehir Belediyesi Akif İnan Bilgievi, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın destek olduğu yaşları 5 ile 12 arasında değişen 33 Suriyeli yetim çocuğu misafir etti.

Savaşın çocukları Bilgievlerimize misafir oldu
Başakşehir Belediyesi Bilgievleri; kimisi savaşta annesini-babasını, kimisi ailesinin tamamını, kimisi de vücudundan bir uzvunu kaybetmiş ya da bir yakınının ölümüne şahit olmuş çocuklara moral vermek için yemekli bir organizasyon düzenledi.

Proje iki ayda bir olmak üzere tekrarlanacak.

‘Yetimler, Bilgievi öğrencileriyle kaynaştı’

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri tarafından iki ayda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonun ilki Hasbaççe Restaurant’ta Basakşehir Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir’in katıldığı kahvaltı programıyla başladı. Kahvaltıdan sonra çocuklar Hasbaççenin içerisinde bulunan oyun alanında gönüllerince eğlendiler. Ardından Bilgievi öğrencileriyle çocukların tanışması ve kaynaşması için Akif İnan Bilgievi’ne geçildi.

Savaş mağduru çocuklar bilgievi öğrencileri tarafından balonlarla karşılandı. Bilgievi öğrencileriyle tanışan ve onların ikramlarını kabul eden çocuklar bir süre sohbet ettikten sonra, bilgievi öğrencileri ve eğitmenleri tarafından hazırlanan programı izlemek için konferans salonuna geçti. Şarkı ve müzik eşliğinde oyunlar oynandı. Aralarında gazi çocukların da bulunduğu savaş mağduru çocuklar sahneye çıkıp, Arapça ve Türkçe ilahi ve ezgiler söyledi.

Program sonrasında çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35