banner25

Sağlıklı ve Huzurlu Bir Aile Hayatının İpuçları

Başakşehir Kültür Merkezi, Başakşehirli hanımlar tarafından ilgiyle takip edilen eğitimci-psikolog Saliha Erdim’i konuk etti. “Aile Okulu Devam Ediyor” adlı söyleşi programına katılan Erdim, sağlıklı ve huzurlu bir aile hayatının ipuçlarını paylaştı.

Sağlıklı ve Huzurlu Bir Aile Hayatının İpuçları

Erdim, mutlu ve huzur dolu bir aile yaşantısı için aile fertlerinin öncelikle kendilerini sevmesi gerektiğini vurgulayarak, ”Hayatı anlamlı kılan şey, kişinin kendisini anlamlı ve önemeli görmesidir. Ama bizim toplumumuzda kişiler kendilerini değersiz, anlamsız ve önemsiz gösterecek davranışlar sergiliyor” dedi.

İnsanın Allah tarafından en güzel şekilde yaratılan bir sanat ederi olduğunu anlatan Erdim, ”Buraya gelen hanımefendilerin kendilerini sevmelerini istiyorum. Allah bizi bu dünyayı şereflendirmek için yeryüzüne gönderdi. Bize akıl verdi. Göz verdi. Kulak verdi. Bize bir kimlik ve kişilik verdi. Her nefeste bizi yeniden dirilten yaratıcımıza karşı kendimizi sevmeme lüksümüz olamaz” diye konuştu.

Büyük ilgi gören söyleşide Erdim daha sonra şunları söyledi:
”Bilmediklerin olabilir. Eksikliklerim olabilir ama ben Allah’ın seçtiği bir kulum. Allah kullarını severken benim kendimi sevmeme gibi bir lüksüm olamaz. Allah kullarını yeryüzüne gönderiyor ki onlar, O’nun adına çalışsın. O’nun sözlerini hayata geçirsin. O’nun adına yeryüzünü inşa etsin. Biz Allah için bu kadar önemli kullar iken, Allaha karşı, hem kendimizi hem de birbirimizi sevmeli, en iyi şekilde kulluk vazifelerimizi yerine getirmeliyiz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35