banner32

Önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi’ aldı.

Önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği
Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda gerçekleşen eğitimlere müdürlük bünyesinde çalışan 480 personel katıldı. Eğitimler 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince yapıldı.

Hayat kurtaran önlemler

Her yıl tekrarlanan eğitimlerin ilkini alan çalışanlar, hayat kurtaran iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çok önemli bilgiler edindi. İş sağlığı ve güvenliği uzamanı Atilla Koç'un sunumuyla gerçekleşen eğitimde; İş kazalarından, Türkiye'deki iş güvenliğine, meslek hastalıklarından alınacak önlemlere kadar birçok konu konuşuldu.

Tehlikeli davranışların iş kazalarının %88’lik kısmını oluşturduğunu söyleyen Atilla Koç: “ Kişisel koruyucuları kullanmamak, çalışma esnasında şakalaşmak, işin acemisi olmak, heyecanlı veya aceleci olmak, yorgun olmak, dikkatsizlik, çalışma esnasında sigara içmek" gibi davranışları sıraladı.

Personelin güvenliği her şeyden önemli

Sizlerin can güvenliği her şeyden daha değerlidir, diyerek kısa bir konuşma yapan Akmercan Katı Atık Proje Müdürü ve İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Çetin: "Tüm yöneticileriniz sizlerin sahadaki performansından çok memnun. İşinizi yaparken önce kendi güvenliğinizi sağmalısınız çünkü hiçbir araç canınızdan kıymetli değildir. Eğitim sadece buraya gelip dinlemenizle bitmemeli yeni başlayan elemana da bildikleriniz aktarmalısınız. Sizler güvenlik konusunda kendinize dikkat ettiğiniz takdirde bizde her şekilde size yanınızdayız” diyerek desteğini söyledi.

Şüpheli paketler konusunda da hassasiyet gösterilmesi konusuna vurgu yapılan seminerde slâyt sonunda acil servis, polis imdat, yangın gibi hayat kurtaran güvenlik ve sağlık işaretlerinin öneminin altı bir kez daha çizildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35