banner25

Öğretmenler Günü Başakşehir’de Coşkuyla Kutlandı

‘Öğretmenler Günü’ Başakşehir’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Bahçeşehir tören alanına çelenk koymasıyla başlayan etkinlikler, Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle devam etti.Emekli Öğretmen Kavcı’nın konuşması, salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Öğretmenler Günü Başakşehir’de Coşkuyla Kutlandı
Öğretmenler yemin ederek görevlerine başladı

Cahit Zarifoğlu ilköğretim Okulu’nun Bahçeşehir’de düzenlediği etkinliğe; Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı temsilen Haluk Dikbaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Vanlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük ve şube müdürleri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program, ilçe genelinde düzenlenen resim ve şiir yarışmalarından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Etkinlikte ayrıca ilçe okullarında çalışarak emekli olmuş öğretmelere de hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

İlçedeki okulların müzik öğretmenlerinin oluşturduğu müzik gurubunun verdiği mini konserin ardından göreve yeni başlayan öğretmenler, emekli öğretmen Emine Kavcı önderliğinde yeminlerini ederek görevlerine başladı. Göreve yeni başlayan eğitimciler, Kavcı’nın elinden Türk Bayrağı’nı teslim aldılar.

“Bu ülkenin asıl liderleri öğretmenlerdir”

Programda eğitimcilere bir konuşma yapan Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, öğretmenler gününü kutlayarak, “Siz değerli öğretmenler o kadar büyük görev yapıyorsunuz ki onları kelimelere kitaplara sığdırmak imkansız. Anadolu'nun neresinde olursa olsun bir güzel eser çıktı ise bu eserin arkasında kesinlikle bir öğretmen vardır. Bir ülkenin asıl liderleri sizlersiniz. Sizler sevginin doruklarısınız. Benim en çok sevdiğim fotoğraflardan biriside başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün kara tahta önünde çekilmiş fotoğrafıdır. O fotoğraf kapalı alanda değil aksine dışarıda çekilmiştir. Bu ne demektir ülkemizin dağı bayırı, bahçesi hepsi sizin için okuldur. Biz bu şekilde yükseleceğiz ve yeni nesiller eğiteceğiz. Nerde olursa olsun okulları aile birlik yuvasına çeviren öğretmenlerdir. Bunu asla unutmayınız. Siz öğretmenler sevgi abidesisiniz” dedi.

“Öğretmenlere büyük görevler düşüyor”

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Hüseyin Zanlı ise yaptığı konuşmada, öğretmenlik, eğitim ve insanlığın önemine değindi. Vanlı, “Mustafa Kemal Atatürk ‘milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek, ülkenin geleceğini yalnızca öğretmenlere bağlamıştır. Bu söz ile siz değerli öğretmenlerimize çok büyük görev düşmektir. Dikensiz gül bahçesi olmayacaktır. Fakat dikensiz gül bahçesi yetiştirmek bizim elimizdedir. Öğrencilerin tüm ülke değerlerine örf adetlerine elindeki bayrağı daha ileriye götürmek için ant içmiş öğrenciler bireyler yetiştirmeliyiz. İdeal öğretmenler kamu menfaatlerine kendi menfaatlerinin önünde bulunduran görevlerinin sadece okul içinde olmadığını bilen ve öğrencilerini kendi çocuklarından ayırmayan öğretmenlerdir. Emekli olan öğretmenlerimize huzur ve mutlu bir hayat geçirmelerini diliyorum. Hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

“Biz öğretmenler Atatürk’ün izinden yürümeliyiz”

Tüm misafirlere kırmızı karanfil hediye edildiği programda emekli öğretmen Emine Avcı da meslektaşlarına yaptığı konuşmasında, “Bugün yüce önder büyük insan başöğretmen gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde bu dev mektepte baş öğretmenlik unvanını kabul ettiği gündür. Ben hayatımın 36 yılını dünyanın en güzel mesleğini yürütmüş Emine öğretmenim ve 2012 yılının haziran ayında Cahit Zarifoğlu İlköğretim Okulu’ndan emekli oldum. Tüm yaşamım boyunca iyi dürüst çalışkan ve saygıdeğer bir öğretmen olmak ve bu nitelikte öğrenci yetiştirmekti. Tüm bu davranışlarımı Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek bunları davranış biçimi olarak benimseyerek tüm sorumluluklarımı en güzel ve iyi şekilde yerine getirdim. Hayatım boyunca doğruya ve ışığa yönelen ve yürüyen öğrenciler yetiştirmeye gönül verdim. Öğretmenlerin tek emeli yetiştirdiği öğrencilerini ülkesine ve milletine hayırlı bireyler olarak görmektir. Değerli meslektaşlarım, dünyaya bin kez de gelsem bin kez de öğretmen olurdum. Size önerim, Atatürk'ün çizgisinden asla çıkmayınız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35