banner32

Ne Güzel Ülke:Herkes Haklı

Köşe Yazarımız Sibel Gülersöyler'in yazısını yorumsuz olarak paylaşıyoruz...

Ne Güzel Ülke:Herkes Haklı
Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti haberi düşmesin ekranlarımıza.Daha 5 gün önce Türkiye Özgecan cinayetiyle  sarsıldı.Diğer alanları bilmem ama kadın teröründe çoğu ülkeden ileri bir durumdayız ne yazık ki...

Yaşanılanlar,o masum kıza yapılanlar insanlık dışı.O caniler için insan demeye utanıyorum.Biliyorum ama ne yazık ki bu olayda diğer şiddet görenler,tecavüze uğrayan ve öldürülen kadınlar gibi birkaç hafta sonra unutulup gidecek.En acısı da bu…

Nasıl Bu Kadar Duyarsız Bir Toplum Olduk?
 
Ve insanlar gene dizilerinin fragmanlarını büyük bir heyecanla bekleyecekler,kimin kiminle nerde ne yaptığını takip edecek gençlerimiz,kadınlarımız gün derdine erkeklerimizse ekmek derdine düşecek                                                                                                                                                                                   Ben Osmanlı gibi ahlak abidesi bir toplumdan nasıl bu kadar ahlaksız ve duyarsız bir toplum haline geldiğimizi anlayamıyorum.Nasıl oldu da insanlığımızı bu denli kaybedebildik?Bizi biz yapan özelliklerimiz neden artık yok?

Caydırıcı önlemlerden bahsediliyor şu sıralar.Nedir yahu bu caydırıcı önlem.Kısasa kısastan yanayım ben ve tecavüzcülerin en ağır cezalar almasını istiyorum.O canilere ne ceza verilirse verilsin Özgecan’ın ailesinin yüreği hep yanacak…

 Hangi İnsan Minibüsteki Son Kadın Diye Bu Muameleyi Hak Eder?
 
Elbette hiç kimse,hiçbir kadın bunu hak etmez.Ben bu noktada en büyük payın önce erkek anne ve babalarına sonrasında da Hükümete düştüğünden yanayım.Erkektir yapar ya da benim oğlum büyüyünce ne canlar yakacak tarzı söylemlerden vazgeçilmeli ve  oğullarına kadının insan olduğunu,cinsel bir obje olmadığı anlatılmalı.

Anneler çocuklarına beyinlerinin yerini ve bir kadına zarar vermeden sevebilmeyi öğretmeli babalarsa erkek olmak ile adam olmak arasındaki farkı çocuklarına anlatmalılar.Anlatmalılar ki başka  Özgecanların canı yanmasın.

Tecavüz Haklı Gösterilmemeli,Meşrulaştırılmamalı
 
 Artık duyarlı bireyler yetişmeli ülkemde,hükümet eliyle etkili önlemler alınmalı ve bir kadın gece dışarı çıktı diye tecavüzü hak ediyor zihniyeti ortadan kalkmalı.Mini etekliydi,dar giyinmişti,rızası vardı vb. şeyler ile tecavüz haklı gösterilmemeli,meşrulaştırılmamalı.

Ve akıllarda Özgecan’ın annesinin şu sözü kaldı:Keşke kızımı yakmasalardı,kurşunla vursalardı.Bir anneye bunu söyletecek zihniyeti kınıyorum.Söylenecek çok söz var aslında. Güzel ülkemde insanca ve özgürce yaşamak bu kadar zor olmamalı. 
                                                                           
Tek isteğim,kadın olarak  özgürce ve korkmadan yaşayabilmek… 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35