banner32

Mutlu bir aile için neler yapılmalıdır?

Aile hayatında mutluluğun ve huzurun nasıl yakalanabileceği Başakşehir Söyleşileri'nde konuşuldu.

Mutlu bir aile için neler yapılmalıdır?
Araştırmacı-Eğitmen-Yazar Mehmet Paksu, huzurun tüm fertlere yansıdığı bir aile hayatı için, İslam’ın emir ve yasaklarına riayetin önemini Ayet, Hadis ve İslam Tarihi’nden kıssalarla Başakşehirlilerle paylaştı.

Öncelikle her şeyin başında ilim gelir. İ
lim saadetin anahtarı, huzurun kaynağıdır. En kalıcı bilgi de dini bilgidir, diyen Mehmet Paksu; "Aslında sıkıntılar ilk insanla, ilk aile ile başlamıştır. Bütün büyük insanların karşılaştıkları sıkıntılar da hep aile olmuştur. Çünkü insan fizik ve fizik ötesinde güçlere sahiptir. Aile de bu yönde canlı bir unsurdur. Neyse ki aile ülkemizin en büyük nimetlerindir. Çünkü diğer ülkelerde bu kavram kaybolmak üzeredir. Bizlerde aile hayatının hala devam ediyor olması mutluluğu çabuk bulabilmelidir.”dedi.

Mutluluğa yatırım yapın

Hayatı bağımsız yaşamayın, omuz omuza verin, diyen Paksu; "Hedefiniz, hak rızası, hayır düşüncesi olsun. Kendinizi eşinizle ayrı düşünmeyin ben değil biz olabilmek önemlidir.Evliliklerde önce zorluklar yaşanabilir ama bunlar tecrübe kazandıkça çözümleri kolay olur ve mutluluğunuza kalıcı yatırımlar yapmış olursunuz.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35