banner32

MakerLAB eğitimleri tamamlandı

Başakşehir Belediyesi Living Lab’da atölye çalışmaları sömestrde de devam ediyor.

MakerLAB eğitimleri tamamlandı
Başakşehir Living Lab bünyesinde devam eden Makerlab, Güneş Enerjisi eğitimi tamamlandı. Öğrenciler, atölyede piller, kablolar, anahtarlar, motorlar ve güneş paneli kullanarak kendi tasarımlarını yaptı.
 
Başakşehir Living Lab Merkezi’nde bir hafta süren Makerlab eğitimine ilçe okullarına devam eden 12 öğrenci katıldı. 5.6. sınıf düzeyindeki öğrenlerin katıldığı programda önce  basit elektrik devreleri eğitmenlerce anlatıldı. Öğrenciler pilleri, anahtarları, elektrik motorlarını, güneş panelini kullanarak kendi tasarımlarını gerçekleştirdi. En son aşamada ise tasarımların devereleri tamamlandı.
 
Pilot olarak başlayan eğitimler, önümüzdeki dönemde de detaylandırılarak devam ettirilecek.
 
 ‘Eğitimler devam edecek’

Projenin danışmanı Ziya Bahtiyar,  “Makers Türkiye diye bir topluluğumuz, hareketimiz var.  Dünya çapında bir hareket. Bizde ülkemizde bu anlamda faaliyetler, paylaşımlar yapıyoruz. Burada da danışmanlık ve destek veriyorum. Başakşehir Living Lab Maker Lab’da amacımız ortaokul seviyesindeki öğrencileri güneş enerjisi konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Buna yönelikte bir proje çalışmasıdır. 5.6. sınıf seviyesindeki öğrencilerle başladık. Bir haftalık bir çalışma oldu. Burada çocukların basik elektrik devrelerini tanımalarını sağlıyoruz. Sonrasın da ise güneş enerjisini kullanabileceğimiz çalışmalara geçildi. Öğrencilerimiz pilleri, anahtarları, elektrik motorlarını kullanarak değişik çalışmalar yaptılar. İkinci aşamada da güneş hücreleri kullanarak, güneş enerjisi ile çalışan hücrelere geçtiler. Güneş hücrelerinden elde ettikleri enerjiyle çalışabilen ürünler tasarladılar. Eğitim detaylı bir şekilde bundan sonra da devam edecek. Bu pilot bir çalışmaydı” dedi.
 
‘Devreleri öğrendim ’

Katılımcılar, atölye çalışmasını değerlendirdi.
 
Berkay Günyüz: “5.sınıfa gidiyorum. Koblalar ve devrelerle güneş enerjisini kullanarak çalışmalar yapıyoruz. Burada olmaktan çok memnunum.”
 
Muhammed Zeyid İlbahar: “Ben geçen seneden itibaren Living Lab’ın atölyelerine katılıyorum. Burada piller, kablolar, anahtarlar, motorlar ve güneş paneli kullanarak devreler yapıyoruz. Kendi tasarımlarımızı yapıyoruz.”
 
Elif Nur Işılay: “Burası çok eğlenceli bir yer. Öğretmenlerimiz ile birlikte motorlarımız çalıştırıyoruz. Yürüyen bardak gibi şeyler yapıyoruz. Arkadaşlarımız ile mors alfabesi kurarak iletişim kuruyoruz. Bugün ben yürüyen bardak yaptım. Burada olmaktan memnunum, devam edeceğim.”
 
Zeynep Özer: “12 yaşındayım. Atölyede çok eğleniyoruz. Anahtar ve devrelerle çalışmalar yapıyoruz. Daha önce devreler ile ilgili bilgim yoktu, burada öğrendim. İnşallah ders saati artarak devam eder.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35