banner32

Kurbanlıklara akıllı teknoloji ile denetim

Başakşehir Belediyesi’nin kurban satış ve kesim alanlarında kurduğu mobil uygulama sayesinde, müşteriler alacakları kurbanlıkları mobil uygulama ile seri numarasından hayvanların kilosu, yaşı, kurbanlığa elverişli olup olmaması gibi bilgilere rahatça ulaşabiliyor.

Kurbanlıklara akıllı teknoloji ile denetim
 

Belediyenin, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kurban alanlarında kullandığı uygulama ikinci yılında daha da yoğun ilgi görüyor. Vatandaşların kurbanlıklarını seçerken akıllarında soru işareti kalmaması için hayata geçirilen uygulama zaman kaybını da en aza indiriyor. Kurban alıcıları telefonlarına yükledikleri mobil uygulama ile hayvanların kulağındaki küpede bulunan seri numarasının yüklü olduğu barkodları okutarak kurbanlığın tüm kimlik bilgilerine rahatça ulaşıyor. Mobil uygula da kurbanlığın kilosu, yaşı, kurbanlığa elverişli olup olmaması gibi bilgilerde yer alıyor.

 

Akıllarda soru işareti kalmıyor

 

Vatandaşları memnun eden yöntemle vatandaşların akıllarındaki soru işaretleri de ortadan kaldırıyor. Teknolojik açıdan kolaylık sağlayan bu yöntem hem satıcı hem alıcı açısından zamandan tasarruf da sağlıyor. Alıcılar seçim yaparken tek tek kurban çadırlarının içini dolaşmak zorunda kalmıyor. Her çadırın üzerine yerleştirilen barkodlar içerideki kurbanlıkların tüm özelliklerini barındırıyor.

 

 

‘Vatandaşlar uygulamadan memnun’

 

Mobil uygulama sayesinde müşterilerin kurbanlık hakkında tüm bilgilere kolayca ulaşabildiğini belirten Veteriner Hekim Yunus Kanlı, "Kamuoyu tarafından Türkiye’nin en modern kurban satış ve kesim yeri olarak nitelendirilen Başakşehir Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yerinde çıtayı her sene yükseltmekteyiz. Geçen sene uygulamaya koyduğumuz mobil kurban çalışmamız bu sene de devam etmekte. Vatandaşlarımız hayvanlarını alırken küpe numaralarını sorgulatma suretiyle uygulamadan hayvanla ilgili detaylı bilgilere sahip olabilirken aynı zamanda çadırlara yerleştirmiş olduğumuz barkotları da mobil uygulamaya okutarak çadırda bulunan hayvanlar hakkında bilgi sahibi olarak hayvanı alıp almama konusunda karar verebilmekte. Bu tarz bir uygulama yapmaktayız. Vatandaşlarımızdan gelen tepkilerde bu uygulamamızı destekler nitelikte” diye konuştu.

 

Uygulamanın insanları hayvanlar konusunda bilgilendirdiğini belirten Veteriner Hekim Kanlı, "Uygulama sayesinde insanlar alacak olduğu hayvanın besi durumu, yaşı, hayvanın kurbanlığa elverişli olup olmaması konusunda bilgilere sahip oluyor. Bizim burada 126 adet çadırımız bulunmakta. Çadırımızdaki hayvanları birer birer kontrol etmiş olsak da yine vatandaşımızın kendi birebirde kontrolü anlamında böyle bir uygulamayı yürürlüğe koyduk” dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35