banner25

Kurban alanlarına gazetecilerden yoğun ilgi

Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan kurban satış ve kesim alanları vatandaşlar kadar ulusal basında da yoğun ilgi görüyor. Mobil kurban hizmeti ile öne çıkan merkezler İstanbul'un en hijyenik kurban satış ve kesim alanları olması ile de gazete ve televizyon kanallarının da haber için ilk tercihleri arasın yer alıyor.

Kurban alanlarına gazetecilerden yoğun ilgi
Başakşehir Belediyesi tarafından Başakşehir ve Bahçeşehir bölgelerinde kurulan satış ve kesim alanları medyanın gözdesi oldu. Gazete ve televizyon kanalları alanların hijyenik oluşunu ve Türkiye’de ilk olan mobil kurban uygulamasını haberleri ile vatandaşlara duyuruyor.

 

‘Fark ettiğim ilk şey temizlik’


Kurban alanlarını ziyaret ederek alanı görüntüleyen gazeteciler Başakşehir Belediyesi Veterinerleri ve görevlilerinden bilgiler alıyor, satıcı ve alıcılarla röportajlar yapıyor.  Başakşehir kurban alanlarını ziyaret eden gazeteciler alanla ilgili düşüncelerini şu cümlelerle anlattı.

 

Çağrı Ulu (Star Haber): “İslam inancına göre temizlik olmazsa olmazlardan. Biz işimiz gereği birçok kurban alanını geziyoruz. Üstümüz başımız kurban kokuyor. Bu bize sorunlar yaratabiliyor, çünkü alandan başka bir habere geçebiliyoruz. Başakşehir kurban alanında öncelikle fark ettiğim ilk şey temizlik. Bu konuda böyle duyarlı davrandığı için bir vatandaş olarak Başakşehir Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ederim.”

 

Damla Soybaş (Kanal D Haber): “Biz gazeteci olarak her sene kurban haberi yapmak için alanlara gitmeye alışkınız. Bu alanlarda ki yenilikler bizim dikkatimizi çekiyor. Başakşehir Belediyesi’nin barkod sistemi oldukça dikkat çekici. Bunun yanında pazarlık haberleri vatandaşlardan ilgi görür. Belediyenizin kurban alanı temizliği ile dikkat çekiyor. Hayvanlarda gayet sağlıklı görünüyor. İnşallah bu sene de çok kurban kesebilen olur.”

 

Meliha Değirmenci (Fox Haber): “Eskiye nazaran İstanbul’da ki kurban alanlarında daha az koku var ve alanlar çok daha temiz. Kurban alanları daha sistemli ve özenli bir şekilde oluşturulmuş durumda. Biz röportajlar yaptık. Kurban seçmeye genelde ailenin en büyük bireyi geliyor. Yaşlıların akıllı telefonu olmayabilir, alanda görevliler onlara yardımcı olması gerekir.”

 

Coşku Belet (ATV-A Haber): “Bu yıl ilk kez kurban alanına geliyorum. Daha önceki yaptığım kurban haberlerine göre bu alanın çok farklı olduğu göze çarpıyor. Girer girmez alanın temiz olduğu fark ediliyor. Koku yok denecek kadar az, ferah bir alan. Başakşehir’de ekipler tam tedarikli görünüyor. Her şey hazır, her şey tıkır tıkır işliyor gibi görünüyor.”

 

Emre Kol (TGRT Haber): “Teknoloji, insanlarımızın onu öğrenmesinden biraz daha hızlı gidiyor. Süper marketlerde kendi kendilerine alış veriş tamamlama yerleri için bile bir elemana ihtiyaç duyan bir milletiz. Bu nedenle de insanların burada ki barkod uygulamasını sağlıklı kullanabilmesi için elemana ihtiyaçları duyacaklardır. Belediye çalışanları vatandaşlar öğrenene kadar yardımcı olmaya devam edeceklerdir. Kurban alanı çok büyük ve temiz. Biz diğer ilçelerde kurban alanını kokuyu takip ederek buluyorduk Başakşehir kurban alanını kokudan değil tabelaları takip ederek bulabildik.”

 

Mustafa Şen (Show TV): “Başakşehir kurban alanının zeminin asfalt olması çok güzel. Böylelikle çamur olmuyor. Alanı çok beğendim, sürekli temizleniyor. Mobil kurbanı beğendim. Teknoloji çağındayız, herkes her şeye çok çabuk ulaşabiliyor. Kurbanlıkları belediyenin verdiği bir güvenle almak çok güzel. Barkod ile kurbanlığın tüm bilgilerine ulaşabiliyorlar.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35