banner32

Küçük Ressamlar, Monet ile Tanıştı

Başakşehir Belediyesi’nin Bilgievi Resim Kulübü öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Sabancı Müzesi’nde düzenlenen dünyaca ünlü Fransız ressam Monet'nin, "Monet'nin Bahçesi" adlı sergisini gezdi.

Küçük Ressamlar, Monet ile Tanıştı
Ünlü Fransız ressam Monet'in tablolarının yer aldığı sergide sanatçının eserlerini yakından inceleyen öğrenciler, ayrıca 19. ve 20. yüzyıldaki Türk ressamlarının eserleri ile hat sanatının en seçkin örneklerini de görme imkanını buldu.

19. ve 20. Yüzyıl Ressamları bir arada

Sanat eserlerini hayranlıkla izleyen öğrenciler, "Bir Ülke Değişirken-Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Resmi" isimli resim koleksiyonunda, Osman Hamdi Bey, Fikret Muallâ, Halil Paşa, Şehzade Abdülmecid Efendi ve İzzet Ziya gibi Türk resim sanatının seçkin isimlerinin eserlerini yakından görme fırsatı yakaladı. Öğrenciler, bilimsel danışmanlığını Prof. Dr. Semra Germaner ve Doç. Dr. Ahu Antmen'in üstlendiği sergide, Türk resim sanatının tarihsel yolculuğunu izleyerek, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Sergi, Ocak 2013’e Kadar Gezilebilecek

Sanat tarihine yön veren isimlerin başında gelen ressam Monet'nin eserlerinin yer aldığı "Monet'nin Bahçesi" sergisi, 6 Ocak 2013 tarihine kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nde görülebilecek. Bilgievleri Resim Kulübü öğrencileri, İstanbul’da düzenlenecek resim sergilerini bundan sonra da yakından takip edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35