banner32

Kokusuz, hijyenik kurban alanı

Başakşehir kurban satış ve kesim alanları modern, hijyenik ve kokusuz ortamı ile hem alıcıları hem de satıcıları memnun ediyor. Başakşehir kurban satış ve kesim alanları her gün dezenfekte ediliyor, oluşabilecek kötü kokuları engellemek için özel ürünler ile ilaçlanıyor.

Kokusuz, hijyenik kurban alanı
 Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir ve Başakşehir olmak üzere iki bölgede kurduğu Kurban satış ve kesim alanlarının hijyenini sağlamak için rutin temizlik ve ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Kurban alanları Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından belirli periyotlarla temizleniyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Yine söz konusu alanlar oluşabilecek kötü kokulara karşı da Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından her gün ilaçlanıyor.  

 

Vatandaşların sağlıklı koşullarda kurban alabilmeleri ve satıcıların da hijyenik bir ortamda satış yapabilmeleri için yürütülen çalışmalar yaklaşan bayram nedeniyle hız kazandı. Alanlar öncelikli olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinde temizlenerek, satış için hazırlanıyor. Bayram gününe kadar mıntıka temizliği için 15 personel, 1 yol yıkama 2 arazöz,3 büyük açık araç kamyon ve 1 jsb ile çalışmalar yürütülüyor. Vardiyalı olarak çalışan ekipler mıntıka temizliğinin yanı sıra çadırlardan çıkan atıkları topluyor. Temizlenen alan özel koku giderici solüsyonların kullanıldığı araçlar ile yıkanıyor.

 

4 günlük bayram süresince 1 ve 2. Günü kurban alanlarımızda 180 personel 22 temizlik aracı, 3 ve 4. Gün ise 130 belediye personeli ve 7 temizlik aracı alanlarda görev yapacak.

 

Kurban alanları koku ve bakteri oluşmaması için ilaçlanıyor


Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri ve Sağlık işleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Kurban satış ve kesim alanında günlük rutin temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra alanda oluşan kokuyu da önlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

 

Temizlik işlemlerinden sonra alanda ilaçlama çalışmaları başlıyor. Çalışmalarda hayvanların yer aldığı çadırlar, hayvanlar, kesim alanlarını koku giderme özelliği, bakterilerin üremesini engelleme özelliği olan ürünler ile ilaçlanıyor. İlaçlama için kullanılan parfümlü biyolojik ürünle kötü koku yayan bakterilerin, toksinlerin ve zehirli gazların ayrıca hastalık yayan bakteri ve mantarların oluşumu enlenmiş oluyor.

 

Başakşehir Kurban satış ve kesim alanlarında ki temizlik, dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları Kurban Bayramı süresinde devam
edecek.

İstanbul Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35