banner25

Kayaşehir Örgütleniyor

Başakşehir’e bağlı Kayaşehir sakinleri hakkını örgütlenerek arıyor.

Kayaşehir Örgütleniyor
TOKİ tarafından  başlangıçta alt gelir grubuna yönelik olarak projelendirildiği ilan edilen ancak inşa ve  satış aşamasında rant kapısı olarak görülen Kayaşehir’de yaşam sorunlarla başladı. 

 Konutlarını ayıplı ve sosyal donatı alanları eksik şekilde teslim alan vatandaşlara, bu  eksiklerin giderileceği söylenmesine rağmen verilen sözler yerine getirilmiş değil. 

 Bölge içinde toplu ulaşım mümkün olmadığı gibi komşu ilçelere ve ana merkezlere  ulaşım da sorunlu. TOKİ’ye olan uzun vadeli borçlar ödenene kadar vatandaşlara  tapu tahsisi yapılmayacak.

Bunun anlamı; vatandaşların TOKİ tarafından atanan site  yöneticilerinin keyfi uygulamalarına karşı koyamayacak oluşu. Nitekim çoğu TOKİ iştiraki olan site yönetimleri yüksek ve mesnetsiz aidatlarla bölge sakinlerini  bunaltmış durumda.

Sorunlarına çözüm arayan Kayaşehir’ liler kendi arasında örgütleniyor. CHP  Başakşehir İlçe Örgütü de Kayaşehir’ lilerin sorunlarına eğiliyor. Bu kapsamda, ilçe  örgütünce 18 Kasım Pazar günü düzenlenen kahvaltılı toplantıya CHP Genel Başkan  Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut ORAN da katılarak vatandaşların sorunlarını  dinledi.

Toplantıdan sonra bölge esnafını ziyaret eden Umut ORAN ve ilçe yönetimi,  bölgedeki sorunlar hakkında bilgi aldı.
 
CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür  KARABAT başkanlığında uzmanlardan oluşturulan bir komisyon, bölge sorunları ve  çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlayarak Umut ORAN aracılığıyla meclis ve  siyaset gündemine taşıyacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35