banner32

İtfaiye Tatbikatı Başakşehir’de yapıldı

İstanbul İtfaiyesi’nin 300. kuruluş yılı münasebetiyle Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tatbikat nefesleri kesti.Tatbikatı izleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’ni dünyanın en modern ve gelişmiş teşkilatı haline getirdiklerini söyledi.

İtfaiye Tatbikatı Başakşehir’de yapıldı

Törene; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, İstanbul’un çeşitli bölgelerinden İtfaiyeciler ve aileleri katıldı.

 

İstanbul İtfaiyesi’nin 300. kuruluş yılı münasebetiyle Başakşehir Resneli İtfaiye Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tatbikat ve eğitimlere katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş yerel yönetici olarak İstanbul’da güvenli bir yaşam sunmanın da görevleri olduğunu hatırlatarak, 3 asırlık geçmişiyle İstanbul İtfaiyesi’nin İBB’nin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.


‘Gönüllü itfaiyecilik teşkilatını kurup köylere kadar yaygınlaştırdık’

Dünyanın en eski ve köklü itfaiye teşkilatlarından olan İstanbul İtfaiyesi’nin İstanbul dışında yurt içinde ve yurtdışında da birçok afette görev yaptığını belirterek, itfaiye teşkilatına teşekkür eden Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dönemimizde İstanbul İtfaiyesi’ni dünyanın en modern ve gelişmiş teşkilatı haline getirmek için birçok çalışmalara imza attık. Biz söz var: ‘Kem aletle kemalat olmaz’. Bunu bilerek bütün teknolojik gelişmeleri yakından takip ettik. Dünyanın gıpta ettiği New York İtfaiyesi ile yarışacak şekilde araç gereç tedarikinde bulunduk, eğitimler verdik. Gönüllü itfaiyecilik teşkilatını kurup köylere kadar yaygınlaştırdık.”

 

Başkan Topbaş, ‘İstanbul İtfaiyesi’nin teçhizattan eğitime kadar her alanda güçlenerek performansını çok yükselttiğini aktaran Topbaş, Türkiye’nin en gelişmiş ilk ve tek İtfaiye eğitim merkezinde 2014 yılında 427 bin kişiye yangınları önleme ve müdahale eğitimleri verildiğini söyledi. İtfaiyeciliğin fedakarlık isteyen 7 gün 24 saat esaslı bir meslek olduğunu, belirtti.


İtfaiyecilerin gösterileri nefes kesti

Törende, gönüllü itfaiyecilik eğitimini tamamlayan küçük itfaiyecilere sertifikalarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından verildi. Törende daha sonra İstanbul İtfaiyesi eğitim tatbikatı yaptı. İtfaiyeciler; gözlem konteynerında yangın çıkış sebebi tespiti, atak konteynerında gaz patlamalarına karşı eğitim, patlama konteynerında kapalı mekan yangınları ve patlamalara karşı eğitim, yangın evinde ise yangın merkezini bulma ve mahsur kalanları kurtarma tatbikatları yaptı.

 

Alev Kartalı helikopteri de gökyüzünde çeşitli gösteriler gerçekleştirdi. Ardından Başkan Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin 300. Kuruluş yılı pastasını gönüllü itfaiyecilerle birlikte kesti ve küçük itfaiyecilere pastayı kendi elleriyle yedirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35