banner25

İstanbul’un en kapsamlı kesim alanı Başakşehir’de

Kurban Bayramı yaklaşırken Başakşehir’de kurulan kurban alanları vatandaşların akımına uğruyor. İlçede yaşayan vatandaşların yanı sıra farklı ilçelerden de insanlarında geldiği Kurban alanında satışlar tüm hızıyla devam ederken, farklı uygulamalar ise dikkat çekiyor.

İstanbul’un en kapsamlı kesim alanı Başakşehir’de
Vatandaşlar sadece Belediye’nin alanlarında Kurban Kesebilecek
İstanbul’un en modern kesim yapılan ilçelerinden olan Başakşehir Belediyesi, vatandaşların dini vecibelerini gönül rahatlığıyla ve modern kesimhanelerde yerine getirebilmeleri için Teknolojiyi en üst seviyede kullanıyor. 24 saat kamera ile izlenen alanda, steril kesim, satıcılar için modern imkanlar sunuluyor. Belediye tarafından izin verilen alanların dışında kesim yapanlara Belediye Zabıta ekipleri tarafından müdehale edilecek ve cezai işlem yapılacak. Zabıta Ekipleri Bayram’da olumsuz görüntülerin oluşmaması için Kurban süresinde görev yapacak.

İsteyen Vatandaşa galoşlu hizmet
Temiz ve steril kesim imkanlarıyla Başakşehir Belediyesi, bu yıl da örnek teşkil ediyor. Bahçeşehir Kurban Kesim Alanı’na yerleştirilen otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyen vatandaşlar, steril bir ortamda, sıra numarası gelinceye kadar bekleme salonlarında belediyenin ikramlardan faydalanarak kurban kesimini yapacak.
Ayrıca Başakşehir’de her çadıra kurulan çeşmelerle hem satıcıların hem de hayvanların temizliğinin sürekliliğini de sağlamış olacak.

Diyetisyen, Veteriner, Müftülük görevlisi sorularınız için hazır
Başakşehir Belediyesi Kurban alanı pek çok yeniliği de barındırıyor. Belediye, kurduğu modern kesim alanlarında uzmanlar aracılığıyla vatandaşın talep ve sorularına yanıt verecek.

Kurban öncesinde ve Bayram günü hizmet verecek Uzmanlar arasında Diyetisyen, Doktor ve Sağlık Ekibi, Veteriner, Yemek Uzmanı, Müftülük görevlisi de yer alıyor.

Diyetisyen sağlıklı beslenme konusunda vatandaşı bilgilendirecek
Kurban alanında hizmet veren Diyetisyen Hekim, Bayramda değişen yeme alışkanlıklarının sağlığımızı etkilememesi için vatandaşa ve basın mensuplarına önemli bilgiler aktaracak. Özellikle kalp hastalığı olan yaşlı ve çocukların bu dönemde dikkat etmesi gereken konular üzerinde hayati bilgiler veren Diyetisyen Hekim Bayram süresince vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayacak.

Doktor ve Ambulans oluşabilecek sorunlara anında müdehale edecek
Kurban Kesim alanının kurulumundan itibaren hizmet vermekte olan Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktor ve Ambulansı bayram süresince oluşabilecek kötü durumlarda anında müdahale edebilmek için hazır bulunacak.

Veteriner Ekipleri Kurbanlıkların uygunluğunu denetliyor

Başakşehir Belediyesi Veterinerlik hekimleri Kurban alanında görev yapan birimlerden. Özellikle alana gelen hayvanların ilk pasaport kontrolünü yapan veterinerler, satışlar boyunca rutin kontrollerde yapıyor. Alanın steril olarak tutulması için belirli aralıklarla dezenfeksiyon işlemleri de yapan ekiplere Kurban Bayramında Hayvan Yakalama timi de katılacak. Tim hayvan kaynaklı oluşabilecek olumsuzluklara anında müdahale ederek, vatandaşlara ve satıcılara yardımcı olmak amacıyla bayram süresince görev yapacak.

Müftülük görevlisi vatandaşların sorularına anında cevap veriyor

Başakşehir Belediyesi Kurban alanında vatandaşların dini sorularına anında cevap verebilmek için Diyanet İşleri ile ortak bir çalışma yaptı. Kurban Kesim alanında İmam bulunduran Belediye, vatandaşların Kurbanlıklar, Kurban kesiminin dini usullere uygunluğu konusunda gelen sorularına cevap veriyor.
Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören birim, Kurban Bayramı boyunca hizmet veremeye devam edecek.

Yemek Uzmanı vatandaşa Sağlıklı Beslenmeyi anlatıyor
Belediyenin Kurban Kesim alanında hizmet verecek olan bir diğer birimi de Yemek Uzmanı. Bayramın 1.günü boyunca kurban etlerinin hangi ortamlarda saklanması ve tüketilmesi ile ilgili bilgiler verecek Yemek uzmanı vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayacak.

Kurban Alanları’nda sıramatikle ekrandan takip
Başakşehirli vatandaşlar, her sene olduğu gibi bu sene de Kurban kesim işlemlerini sıra beklemeden, zahmetsizce yapabilecek. Önceden aldıkları sıra numaraları anons edilinceye kadar, kendileri için ayrılmış yerlerde dinlenerek, belediyenin ikramlarını tadabilecekler.

Başakşehir ve Bahçeşehir’de kurban kesimi, bayram namazını takiben, verilen sıra numaralarına göre başlayacak. Önceden kurbanlığını alan vatandaşlar, kendilerine verilen günde, sıra beklemeden, saatinde gelerek kurban kesimlerini yaptıracak. Bekleme alanında çadır ve etrafındaki ekranlardan sıralarını takip ederek çaylarını içecek, bekleme salonlarında birbirleriyle bayramlaşacak. Vatandaşlar ekranda sıraları gelince kesim merkezine geçerek kurbanlarını kestirecek.

Bayram günü ise Başakşehir'de satış ve kesim yerlerinde bulunan vakıf ve derneklere kesim ücretini yatıran vatandaşlar, makbuz ve sıra numarası alıp belediyenin oluşturduğu bekleme alanlarında ikramlar eşliğinde bekleyecek. Kesim gerçekleştiğinde de aynı marketlerde olduğu gibi, poşetlere konulan etlerini alarak evlerine gidebilecekler.

Vatandaş için Kablosuz internet (Voice)
Başakşehir Belediyesi Kurban Bayramı için yaptığı hazırlıklar içersine Kablosuz internet sistemini de ekledi. Halkla İlişkiler Müdürlüğü çadırında kurulan voice ile vatandaşlar internet ihtiyaçlarını da sorunsuz karşılayabilecekler.
Alanda ayrıca, Belediye’nin her müdürlüğünde bir temsilci bulundurularak vatandaşlarla yüzyüze iletişim kurulacak. Başakşehirlilere kurban kesimini beklerken çay, kahve ve pasta ikramları sunularak kardeşlik ve paylaşma olan bayram aile sıcaklığında yaşatılacak.

24 saat boyunca güvenlik
Kurbanların büyük çoğunluğunun satıldığı 26 bin m2’lik, 10 mobil kesim kabinin yer aldığı geniş bir alanda kurulan tesislerde, hem vatandaşın hem de satıcıların mağdur olmaması için her şey düşünüldü. Satıcıların nezih bir ortamda hayvanlarını satarak, vatandaşların kurbanlık alışverişlerini yapabilmeleri için kurban alanları 24 saat güvenlik altına alındı. 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenecek alan bayram günü gelecek misafirlerini bekliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35