banner32

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Yaran’dan Önemli Tavsiyeler

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesindeki sohbet programına katılan İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Yaran, ‘’Kendi amellerimizden yana gönlümüz razı olmalıdır’’ dedi.

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Yaran’dan Önemli Tavsiyeler

Başakşehir Belediyesi, Ramazan programlarının son haftasında, ayrıca Amerika kökenli Endonezyalı genç müzisyenlerden oluşan Grup Debu’yu da ağırladı.
Başakşehir Sular Vadisi platformunda gecenin ilk konuğu, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran oldu. Doç Dr. Yaran, ‘’Müslümanlar peygamberler arasında iman bakımından ayırım yapmazlar. Allah (C.C) ayetleri okunduğu zaman duyduk ve itaat ettik derler. İslam, insanları ve medeniyetleri iyiye, doğruya, güzele doğru değiştirir” dedi. İnsanların amellerinin hedefinin, Allah (C.C)’nin rızasının kazanılması olduğunu söyleyen İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, “Biz inananlar, öyle Müslümanlar olmalıyız ki Allah (C.C) bizden razı gelmeli. Biz de kendi amellerimizden yana gönlümüz razı olmalıdır. Bu mübarek ay bunun için önemli bir fırsattır. Ramazan ayının bize sağladığı güzelliklere kalbimizi açalım” dedi.
İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Yaran’dan sonra sahneyi Grup Debu devraldı. Vatandaşların sabırsızlıkla beklediği grup, ‘Allah Aşkını Anlatan Şarkılar’ olarak tanımladıkları eserlerini Başakşehirliler için seslendirdi.
Endozenyalı, Amerikalı, İngiliz ve İsveçli üyelerden oluşan Grup Debu, barış, sevgi ve tasavuf temalarını içeren parçalarını Endonezce ,Arapça, İngilizce, Farsça, Türkçe ve İspanyolca gibi dillerde seslendirdi. Yaylılar, davul, flüt, viyolin, gitar, kanun, bağlama, tambura, dümbek ve bazı Endonezya enstrümanları olmak üzere, çeşitli enstrümanlarla dünyanın farklı iklimlerini Vadi’ye taşıdı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal adına Başkan Yardımcısı Haluk  Dikbaş,Grup Debu üyelerine gecenin anısına çiçek verdi.

Bahçeşehir’e “Eşref Vakti” geldi

Bahçeşehir etkinlik alanında ise Eşref Vakti grubu sahne aldı. Alanı dolduran çok sayıda hayranına unutulmaz bir gece yaşatan Bekir Ünlüataer ile Fatih Ahıskalı türkülerden oluşan repertuarlarını kendilerine özgü üsluplarıyla seslendirdi.
Mısır Firkatin Nil Grubu da bu defa Kayaşehirliler için seslendi. Mısır Kültür Bakanlığı’na bağlı Firkatin Nil grubu, dini ve etnik müzikleriyle Kayaşehirliler’e farklı bir Ramazan atmosferi sundu.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35