banner29

Irak’tan Başakşehir Belediyesi’ne ziyaret

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Irak Selahattin Bölgesi Gençlik Konseyi’ni misafir etti. Görüşmede konuşan Başkan Uysal, ‘’Bir ülkede herhangi bir şekilde iktidar olunabileceğini ancak kalıcı olmanın belediye hizmetlerinden geçtiğini vurguladı.

Irak’tan Başakşehir Belediyesi’ne ziyaret
Belediye hizmetlerini yerinde incelemek ve siyasi partilerin işleyişlerini görmek için Başakşehir’e gelen Konsey Başkanı Dr. Müyesser El-Bedri ve beraberindeki heyet, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Bedri Sinan Gül ve çeşitli yetkililerle bir araya geldi. Iraklı heyet, daha sonra belediye binasını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Belediyeciliğe nasıl bakılıyor?

Türkiye’nin son 10 yılda ileri bir noktaya geldiğini söyleyen Mevlüt Uysal, ‘’Dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyoruz ancak bu 10 yılda belediyecilik ve siyaset anlayışı da değişti. Önceden bu makamlar hizmetten çok idare olarak algılanıyordu. Bir makamın hizmet ve idare olarak görülmesinde gerçekleşen uygulamalar birbirinden çok farklıdır. En uç algılardaki noktalar belediyecilikten geçtiği için algılar değiştiğinde çok şey değişebilir. Birilerine farklı ideolojiler anlatmak yerine, hizmet etmek daha kolaydır. Zaten hizmette ideolojik davranmak en büyük ideolojik çalışmayı ortaya koyar ve taraftar toplar’’ dedi.

‘’Asıl olan insanlara hizmettir’’

Bir ülkede herhangi bir şekilde iktidar olunabileceğini ancak kalıcı olmanın belediye hizmetlerinden geçtiğini vurgulayan Başkan Uysal, ‘’Vatandaşın bizlere ulaşması artık çok kolay. Başbakanlık ‘İletişim Merkezi’ sayesinde vatandaş belediyelere şikayetlerini daha çabuk ulaştırıyor ve çözüm buluyor. Irak’ta kurulacak olan yeni yönetiminde bu anlamda belediyelere önem vermeli ve hizmeti makul bir şekilde götürmeye dikkat etmelidir’’ diyerek, vatandaşa hizmetin önemini bir kez daha vurguladı.

Gençlerin kendilerini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini de dile getiren Başkan Mevlüt Uysal, ‘’Böyle olunca her zaman her yerde faydalı olabilirler. Dünya artık birbirinden kopuk değerlendirilemiyor. Buna göre bir yol belirlemek gerekir. Çok ideolojik slonganlarda da kalmamak lazım. Çünkü bunun faydası yok’’ diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Iraklı heyet daha sonra belediye bütçesi, hizmet anlamında yapılan projeler ve çalışmalar, en zor çözülen sorunlar ve gençler hakkında planlanan projeler gibi merak ettikleri sorulara da cevap buldu.
Iraklı heyet, bilgievlerini de ziyaret ederek, çocuklarla çeşitli etkinliklere de katıldı. İstanbul’da 6 gün kalacak olan heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayrampaşa ve Çekmeköy ilçelerini de ziyaret edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35