banner25

İki Modern Kurban Alanında Satışlar Başladı

Başakşehir Belediyesi’nin iki farklı alanda kurduğu ve İstanbul’un en modern kurban satış ve kesim yerlerinden biri olan Başakşehir ve Bahçeşehir bölgesindeki kurban satış ve kesim alanlarına kurbanlıklar gelmeye başladı.

İki Modern Kurban Alanında Satışlar Başladı
Kurbanlıklara yoğun ilgi var

Kurban satış ve kesim alanlarından biri olan ‘Başakşehir Kurban’ alanına, bugün itibariyle bin 178 büyükbaş, 375 adette küçükbaş hayvan geldi. Alanda yine bu zamana kadar 201 adet büyükbaş, 24 adette küçükbaş hayvan satışı yapıldı. 126 çadırın yer aldığı alanda satışlar devam ediyor.

Başakşehir Belediyesi’nin Bahçeşehir Bölgesi’nde kurduğu alana ise bugün 130 büyükbaş, 700 adette küçükbaş hayvan geldi. Bahçeşehir Kurban alanında bu zamana kadar 15 adet büyükbaş satışı gerçekleşti. 13 kurbanlık çadırının yer aldığı alanda, satışlar hızla devam ediyor.

Vatandaşların memnuniyeti için her şey düşünüldü

İstanbul’un en modern satış ve kesim alanlarından olan iki bölgede de Belediyenin tüm müdürlükleri özverili çalışmalarda bulunarak, vatandaşların zahmetsizce kurbanlarını alabilmelerini ve hijyenik şartlarda kesimlerini yaptırabilmeleri için uygun bir ortam sunuluyor.

Önceden aldıkları sıra numaraları anonsla çağrılacak vatandaşlar, alanda kendileri için ayrılmış yerlerde dinlenerek, belediyenin ikramlarını da tadabilecek. 26 bin m2’lik, 10 mobil kesim kabinin yer aldığı geniş bir alanda kurulan tesisler, 24 saat güvenlik kameraları ile alanlar kontrol ediliyor. Bahçeşehir Kurban kesim alanına yerleştirilen otomatik galoş makinesiyle ayaklarına galoş giyen vatandaşlar, steril bir ortamda kurbanlarını kestirebiliyor. Kurbanlıklar poşetlenerek vatandaşa teslim ediliyor.

Sağlık ekipleri ve veteriner hekimlerinin de hazır bulunduğu iki alanda, vatandaş ve satıcılar için, otopark, güvenlik, bekleme salonları, mescit, wc, duş, ikramlar ve yatakhaneler gibi birçok önemli ayrıntı yerine getirilmiş durumda.

Başakşehirli vatandaşlar arife ve bayram günü de düşünülmüş. Bu çerçevede, arife günü kurban almış olan vatandaşların kurban kesim fişinde yazan randevu saatini hatırlatmak amacıyla, Belediye iletişim merkezi tarafından vatandaşlar aranacak ve sıra, mobil numarası hatırlatılacak.

Vatandaşların kurban kesim sırası beklememeleri için, kurban alımı yapan kişilere belediye tarafından SMS de gönderilerek, kurban randevu saatinde gelmeleri hatırlatılacak. Alanlarda yaşanabilecek her hangi bir olumsuz duruma çözüm sağlamak işin iletişim merkezi standı sürekli açık olacak.

Kurban bayramı süresince vatandaşlar, 444 0 669 nolu telefonu arayarak, talep ve şikayetlerini bildirebilecekler. 444 0 669 Çağrı Merkezi’ne gelen kurban alanı ile ilgili bildirimler, kurban alanındaki ‘iletişim merkezi standı’nda yüz yüze çözülecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35