banner25

Hafta sonu sıcaklar etkili olacak

Hafta sonuna doğru Tunus'tan esecek rüzgarlar bu yazın en etkili sıcak hava dalgasını getirecek.Tüm yurtta etkili olan sıcaklıklar, İstanbul'da da yükselecek. Hafta sonu sıcaklar Başakşehir'de gölgede 35 dereceye kadar yükselecek.

Hafta sonu sıcaklar etkili olacak
Belediyeden Uyarılar
Başakşehir Belediyesi sağlık işlerinden sıcak havalara karşı bir de uyarı yapıldı: Sıcak havalarda eğer dışarı çıkıyorsanız yanınıza mutlaka su bulundurun, kaybettiğiniz tuz ve mineralleri takviye edin. Güneşe çıkacaksanız mutlaka şapka takın, gerekirse şemsiye kullanın. Aşırı yağlı, sıcak ve ağır yiyeceklerden kaçının. En önemlisi küçük çocuklar, bebekler 65 yaş üzerinde ki kişiler, ağır egzersiz yapan veya kronik hastalığından dolayı sürekli ilaç kullananların sıcaktan daha fazla etkilendikleri unutulmamalı. Bu tür risk grubunda bulunan yakınlarınızı periyodik olarak arayıp kontrol edilmeli.

Sıcaklar Başakşehir'de Sosyal Yaşamı da Etkiliyor
Başakşehir Sular Vadisi, Bahçeşehir Gölet, Şamlar Tabiat Parkı gibi Başakşehirli'ler tarafından rağbet gören yerler, sıcakların bastırdığı gündüz saatlerinde daha az kişiyi ağırlarken, akşam üzeri ziyaretçiler hayli çoğalıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35