banner25

Grup Yürüyüş’ten özgürlük türküleri

Başakşehir Belediyesi tarafından her ay düzenlenen ezgi konserleri Grup Yürüyüş ile devam etti.

Grup Yürüyüş’ten özgürlük türküleri
Başörtüsünden Filistin ve Irak’a, dünyanın birçok coğrafyasındaki zulüm ve baskılara özgürlük türküleri ile karşı koyan Grup Yürüyüş, çok özel bir konser ile Başakşehirliler ile buluştu. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde ilçe sakinleri salonun tamamını doldurdu.

Ümmet coğrafyası ezgilerle dolaşıldı

Üyelerinin büyük bölümü Başakşehir’de oturan Grup Yürüyüş’ün solistlerinden Mehmet Ali Aslan konser öncesi yaptığı açıklamada “Başakşehir’in gelişimi ve yaşam şartlarındaki cazipliği dolayısı ile burada yaşamayı seçtik. Kültür-sanat alanında Başakşehir Belediyesi güzel çalışmalara imza atıyor, yapılan çalışmaları takdir ediyoruz.”dedi.

Ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş’ın yaptığı konserde sahne alan Grup Yürüyüş ‘Umuda yolculuk’, ‘Adanış günü’, ‘Hurriyya’ albümlerinden parçaları seslendirdi.

Ümmet coğrafyasında bir yolculuğa çıkaracağız. Ezgilerimiz bazen coşkulu bazen de acılı olacak. Bizim ağıtlarımız var. Dünyaya kafa tutan destanlarımız da var. Grup yürüyüş bu nedenle yola çıktı. Bundan sonrada bu misyonumuzu devam ettireceğiz, diyerek konsere başlayan grup konsere ‘Sevdamızsın Çeçenya’ parçası ile başladı.

Türkçe, Kürtçe, Arapça özgürlük türküleri

Grup Yürüyüş özgürlük türkülerini Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe ve Arapça söyledi.

Gecede; Allah-ü Ekber, Vur, Sevdalar Aldı Beni, Uyan Ey Gözlerim gibi sevilen parçalarını seslendiren grup son parçası olan Özgürlük Türküsünü, sahneye davet ettikleri çocuklar ile birlikte söyledi.

Gecenin sonunda Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, grup üyelerine tek tek teşekkür ederek gecenin anısına çiçek takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35