banner29

Filistinli cesur kız Ahed Tamimi Başakşehir’de

Orta doğunun kanayan yarası Filistin’de korkusuzca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan cesur kız çocuğu Ahed Tamimi, Başakşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye geldi.

Filistinli cesur kız Ahed Tamimi Başakşehir’de
Başakşehir Bleidyesi tarafından kendisine verilecek olan “Hanzala Cesaret Ödülü” nü alacak olan Ahed Tamimi’yi hava alanında çok sayıda basın mensubu ve “Mavi Marmara” şehidi gazeteci Cevdet Kılıçlar’ın ismi verilen Bilgievi öğrencileri karşıladı.Hava alanında çiçeklerle karşılanan Tamimi basına yaptığı açıklamada “Türkiye’de, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın vatanında olmaktan dolayı çok mutluyum. Filistin’in özgürlüğü için her şeyi yaparım” dedi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tamimi, 26 Aralık Çarşamba günü Başakşehir’de bir dizi etkinliğe katılarak, ödülünü Başkan Mevlüt Uysal’ın elinden alacak.

Çocuk gözüyle Filistin’i anlatacak

Ahed Tamimi Başakşehir’de “Daralan Vakitler Ülkesi Filistin” söyleşisine katılacak. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahibi olarak katılacağı etkinliği Filistinin Türkiye’de yer alan STK temsilcileri, siyasi temsilcileri ve basın mensupları takip edecek.

Filistinin tarihi sürecinde dünü, bugünü ve yarınının masaya yatırılarak etraflıca tartışılacağı panel, 26 Aralık Çarşamba saat:20.00’da Çınar Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Tamimi, panelde; Ülkesinde yaşanan acı dolu olayları çocuk gözüyle anlatacak.

Kur’an Tilaveti, Ezgiler, Panel ve serginin yer alacağı panele konuşmacı olarak; İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Prof Dr. Ahmet Ağırakça, Gazeteci-yazar Turan Kışlakçı, Gazze İslam Üniversitesini temsilcisi Moin Naim, Televizyon programcısı Ümit Sönmez katılacak.

“Filistinde çocuk olmak resim sergisi” nin de açılışını da yapacak olan Tamimi’ye açılış öncesi “Hanzala Cesaret Ödülünü Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal verecek.

Tüm ailesi cezaevinde

Ambargo altındaki Filistin’de gözaltı ve ölümler ise her geçen gün artıyor. Babası cezaevinde olan Ahed Tamiminin son olarak abisi de gözaltına alınınca korkusuzca İsrail askerlerinin karşısına çıkıp özgürlük istemiş ve Dünya ve Türkiye basınında cesareti ile gündeme oturmuştu. 

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35