banner32

Ev Hanımlarına Gıda ve Hijyen semineri verildi

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, Hanımeli Projesinde yer alan ev hanımlarına yönelik hijyen ve gıda eğitim semineri düzenlendi.

Ev Hanımlarına Gıda ve Hijyen semineri verildi
Cemil Meriç Bilgievi’nde gerçekleşen seminerde, Başakpazar’da Hanımeli Projesi çerçevesinde gıda satışı yapan ev hanımlarına gıda ve kişisel hijyen konusunda eğitim verildi. Gıda ve Hijyen Uzmanı Meryem Akhan’ın katılımıyla düzenlenen seminerde, yiyeceklerdeki bakteriler, çoğalma şekilleri ve dikkat edilmesi gereken ayrıntılara vurgu yapılarak kişisel hijyenin ev hanımları için önemine dikkat çekildi. Akhan. Engelli ve çocuklarıyla birlikte gelen hanımların da bulunduğu seminerin ev hanımlarına yönelik olarak ilk kez yapıldığını ve bundan sonra da devam edileceğini belirtti.

Ev hanımları seminerden memnun kaldı

Evde kişisel hijyen ve gıda hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenen ev hanımları oldukça memnun kaldılar.

Başakpazar’da ev turşusu, zeytinyağı ve tarhana imalatı yapıp satan Aynur Demirtaş, “Aslında hepimizin bildiği ve uyguladığı şeyler. Bizim ürünlerimiz yüzde yüz hijyene dikkat edilmesi gereken ürünler. Bilen de var bazı bilmediği noktaları öğrenen insanlar da var.”

Başakpazar’da Hanımeli Projesi çerçevesinde ev baklavası satış yapan Aytaç Öztaş; “Çok verimli ve yararlı buldum. Bizlerin çok eksikleri var. Bu tür seminer ve eğitimlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bilgilendiğimiz için daha dikkatli olacağımızı düşünüyorum. Devamının gelmesini diliyoruz.” 7 yıldır mantı ve erişte üretimi yapan Salime Irmak; “Dikkat ediyorum hijyene elimden geldiği kadar ama bilmediğimiz önemli ayrıntıları öğrenmiş oluyoruz burada”Başakşpazar’da içli köfte, kuru dolma kuru biber imalatı yapan Şenel Zebaloğlu; Seminer sayesinde bilmediğimiz bazı noktaları öğreniyoruz. Başka eğitimlerle bu etkinliklerin devam etmesini diliyoruz” dedi.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından daha önce de işyerlerine yönelik gıda ve hijyen seminerleri düzenlenmişti. Ev hanımlarına yönelik verilecek eğitimlerin ay sonuna kadar devam edeceği bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35