banner29

Doç. Dr. Karataş’tan Mutlu Yuvanın Sırları

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Karataş, Başakşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide, ailede mutluluğun sırlarını paylaştı.

Doç. Dr. Karataş’tan Mutlu Yuvanın Sırları
Başakşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide, aile hayatında mutluluğun nelere bağlı olduğunu anlatan Doç. Dr. Mustafa Karataş, uzun evliliklerin püf noktalarıyla ilgili bilgiler de verdi.

‘’Allah Bizleri Hem Aynı Hem de Ayrı Yaratmıştır’’


Yunus Emre’nin sözlerinden örnekler vererek insanın nefisten ve bedenden ibaret olmadığının altını çizen Doç. Dr. Karataş, ‘’Allah bizi bunca varlık arasından insan olarak yarattı. Her nefesimizde, bizi insan olarak yarattığı için şükretmeliyiz. Her insan görünüşte insan olarak aynıdır fakat aslında hiçkimse birbirinin aynısı değildir. İlk insandan bu yana hepimizi yan yana koysalar, hiçbirimiz birbirimize benzemeyiz. Huylarımız, karakterlerimiz, parmak izlerimiz bile farklıdır. Çünkü Allah bizi hem aynı hem de ayrı yaratmıştır’’ dedi.

‘’Evlilikte ahlaka önem vermeliyiz’’

Evlilikte denkliğin önemini anlatan Karataş, yetişme tarzı, beklentiler ve kültürün evlilik için çok önemli olduğunu vurguladı. Kişiler arasındaki fark ne kadar az olursa, evliliğin o kadar uzun olduğunu söyleyen Doç. Dr. Karataş, Peygamber Efendimizin hadislerinden de örnekler verdi. Eşlerin uyumlu ve birbirlerine denk olması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Karataş, ‘’Müslüman dengeli insandır. Evlilkte eşler dengeyi korumalı. Hayat, Hz. Adem‘den beri zordur ve hiçbir zaman kolay olmamıştır. Anne babanın çocuklara, çocukların anne babalara, eşlerin de birbirine karşı vazifesi vardır’’ dedi.

‘’Huzur ve mutluluğu satın alabilirsiniz’’

Evliklerde aile hayatında dikkat edilmesi gerekenlere de değinen Karataş, sevgimizi göstermemiz gerektiğini, eşlerin birbirleriyle iletişim kurmalarının şart olduğunu belirtti.

Evlilikte huzur ve mutluluğun çok önemli olduğunu da söyleyen Doç. Dr. Karataş şöyle konuştu: ‘’Huzur ve mutluluk çok basit şeylerle sağlanır. Huzur ve mutluluğu satın alabilirsiniz. Bunun için paraya ihtiyacınız yoktur. İnsanın iç dünyasında huzurlu olması için kendisiyle barışık olmalıdır. Evlilikte sevgi, saygı, iletişim ve eşlerin birbirini tanıması huzurlu ve mutlu bir evlilik için çok önemlidir. Eşler birbirini tanırsa kavga azalır ve eşler birbirine değer verir. Evlilikte eşler, istikrarlı ve ölçülü olmalıdır'' dedi.

Neslin devamı için evlenmenin Allah’ın koyduğu kurallardan biri olduğunu söyleyen Karataş ‘’ Hayatı paylaşmak,birlikte yaşamak için eşler yaratılmıştır.Topraktan yaratılan insan ruhla birlikte kamil varlık halini almıştır.Seveceğimiz ve evleneceğimiz insanı karşımıza çıkaran Allahtır.Biz sadece Niyetimizin karşılığını alırız’’ dedi.

Söyleşi sonrasında izleyenlerin sorularını cevaplayan Doç.Dr. Mustafa Karataş ‘’Mutlu Bir Yuva İçin’’ adlı kitabını imzaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35